ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας

>> 15.3.13



Χτες Πέμπτη 14 Μάρτη, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο εξέδωσε ψήφισμα όπου καταγγέλλει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τα γεγονότα της Τσαριτσάνης, στις 10 Μάρτη. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην καλεστεί ξανά εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε εκδηλώσεις του Δήμου Ελασσόνας, ενώ καταγγέλλεται στο λαό της περιοχής η ενέργεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ανακοινώσει την διεξαγωγή «αντικομμουνιστικής» συγκέντρωσης στην πλατεία της Τσαριτσάνης, για την οποία δεν θα χορηγηθεί άδεια.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 10 Μάρτη στην Τσαριτσάνη, και μετά την μαζική αντίδραση και καταδίκη της παρουσίας εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας αποφασίζει να μην καλεστεί ξανά η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε εκδηλώσεις του Δήμου και  να μη συμμετέχουμε σε καμιά εκδήλωση που θα είναι καλεσμένοι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας καταγγέλλει την ενέργεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ανακοινώσει την διεξαγωγή «αντικομμουνιστικής» συγκέντρωσης στην πλατεία της Τσαριτσάνης, σε άγνωστη μέρα και ώρα, και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης της οργάνωσης αυτής στο Δήμο μας. Δεν δίνουμε άδεια-συγκατάθεση για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης.
Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τους συνδημότες μας, να απομονώσουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η περιοχή μας έχει υποστεί τα πάνδεινα από την ιδεολογία του φασισμού. Δομένικο- Τσαριτσάνη- Ολυμπιάδα- Καρυά- Σαραντάπορο, και όλα τα χωριά μας, που μαρτύρησαν στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού, την οποία εκφράζει και εκπροσωπεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Τα τάγματα εφόδου της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρασύδειλοι που τραμπουκίζουν, που κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες, νέα παιδιά και εργαζόμενους. Αναπτύσσουν εγκληματική δράση και συσκοτίζουν για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια. Χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στέκεται ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό, ενάντια στη μόρφωση και την παιδεία. Η αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP