ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Φασισμός δεν θα περάσει!

>> 8.3.13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Στις 12 Μάρτη συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Τσαριτσάνης, το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής και ντόπιοι συνεργάτες τους. Με αφορμή την μαύρη αυτή επέτειο, ο λαός της Τσαριτσάνης θυμάται τη θηριωδία των κατακτητών που πλιατσικολόγησαν, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν το χωριό μας, και αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη των 45 πατριωτών που εκτελέστηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 12 Μάρτη 1943 και τη μνήμη άλλων πέντε που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Αύγουστο του 1944.
Τιμή στη μνήμη των πεσόντων και στους ήρωες προγόνους μας που μέσα από το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης αντιπάλεψαν το ναζισμό και το φασισμό, είναι η στάση μας σήμερα, όπου ο φασισμός αρχίζει πάλι να απλώνει τα δίχτυα του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης καταγγέλλει σε όλα τα μέλη του και στο λαό της Τσαριτσάνης το χαρακτήρα και το ρόλο της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα- θρέμμα του συστήματος, μιας κατάστασης που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει. Τα τάγματα εφόδου της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρασύδειλοι που τραμπουκίζουν, που κυνηγούν μετανάστες στις γειτονιές και που χτυπούν νέα παιδιά και εργαζόμενους. Αυτός είναι ο ρόλος τους, να καθηλώσουν το λαϊκό κίνημα, να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης. Συσκοτίζουν για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος , το ρατσισμό και τη διχόνοια. Τώρα με τα προγράμματα τους περί «Διάπλασης των Παίδων» επιχειρούν να χύσουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.
 Η δράση της οργάνωσης αυτής, είναι δράση ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό, ενάντια στη μόρφωση και την παιδεία.
Ο Φασισμός δεν θα περάσει. Ο λαός της Τσαριτσάνης γνωρίζει και έχει μνήμη. Φασίστες, πολιτικοί πρόγονοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είναι αυτοί που εκδίωξαν και εξόρισαν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Τσαριτσάνης το 1936, είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές στην κατοχή, μαυραγορίτες και δοσίλογοι, που πρόδωσαν πατριώτες, που βασάνισαν γυναίκες και μικρά παιδιά, που έκλεψαν και ρήμαξαν το τόπο μας. Κατέστρεψαν και ξεκλήρισαν οικογένειες. Είναι αυτοί που βαρύνονται με τα εγκλήματα του Μάρτη του 1943 και του Αυγούστου του 1944. Είναι οι ίδιοι που στη Χούντα, βασάνιζαν, φυλάκιζαν, έθεταν υπό περιορισμό, φοβέριζαν συμπολίτες μας και άλλους τους έστελναν στην εξορία.
Η αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ζήτημα πολιτισμού, και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έχει χρέος και καθήκον να παλέψει γι’ αυτό. Καλούμε όλους τους Τσαριτσανιώτες, τη νεολαία του χωριού ιδιαίτερα, τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εδώ, να συσπειρωθούμε και να τους απομονώσουμε. Να αναλάβουμε δράση ώστε τα νέα παιδιά να μην πέσουν στα δίχτυα τους. Να μπούμε εμπόδιο, να μην ανεχτούμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και διακρίσεων και να μην επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια τους να τρομοκρατήσουν και να καθηλώσουν το λαό. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει καμιά θέση στα τιμημένα χώματα της Τσαριτσάνης, είναι ανεπιθύμητη.

Όλοι και όλες, στις εκδηλώσεις μνήμης, την Κυριακή 10 Μάρτη στις 10.15 το πρωί στην πλατεία της Τσαριτσάνης.

από το Δ.Σ.
του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

1 σχόλια:

Ανώνυμος 10/3/13, 3:06 μ.μ.  

Χίλια μπράβο! Να και μια είδηση που με γεμίζει αισιοδοξία ότι δεν έχουμε χαζέψει όλοι!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP