ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων σύμμετειχε ο Μορφωτικός Σύλλογος

>> 21.3.22


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής,μετά από πρωτοβουλία του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αντιπροσωπείες σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν εκατοντάδες καλλιτέχνες αλλά και άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη την Θεσσαλία.


Αναλυτικά συμμετείχαν: Τα Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας του ΠΜΣ, η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση (Λάρισα), το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων» (Βόλος), ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών - DJ- Λάρισας. Συμμετείχε επίσης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αλλά και οι φορείς Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Επίσης μηνύματα στήριξης έστειλαν ο Σύλλογος Εικόνας και Ηχου Καρδίτσας, καθώς και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου.


Στην σύσκεψη εκ μέρους του Συλλόγου παρέμβαση έκανε ο Χάρης Νούσιας,ο οποιός αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο Σύλλογος αυτό το διάστημα,την πρόσπαθεια που κάνουν τα μέλη του Δ.Σ να διατηρήσουν σε λειτουργία τα τμήματα του (χορευτικό,μουσικό,χορωδία,δανειστική βιβλιοθήκη) παρά την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργήθει λόγω της πανδημίας.Μετέφερε πείρα από την δράση του Συλλογού σε ζητήματα αλληλεγγύης και διεκδίκησης,όπως έγινε στην περίπτωση του σεισμού στην Ελασσονά.

Κλείνοντας τόνισε οτί το κράτος,η περιφέρεια και οι δήμοι πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που κανούν οι Σύλλογοι να διατηρήσουν ζωντανά τα χώρια τους,καθώς πλεον αποτελούν τα μονά ζωντάνα κύτταρα που αναπτύσσουν δραστήριοτητα για να δώσουν ζωή στα χωριά τους.



Εκ μέρους του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου,την εισηγητική ομιλία έκανε ο πρόεδρος,Λευτέρης Γάλλος και αμέσως μετά ακολούθησαν παρεμβάσεις από όλες τις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη σύσκεψη.




ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP