ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη

>> 15.3.22

 Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και εφέτος στην Τσαριτσάνη η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία συνδυάζεται κάθε χρόνο με το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ Χαρίτωνα, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου) και οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, και π. Χρήστος Γεροφάκας.

Σε περίοπτη θέση στο ναό υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που φυλάσσονται μέχρι σήμερα σε ειδικό χώρο.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας,απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου στον συνταξιούχο συμπατριώτη μας ιερέα π. Αλέξανδρο Νεζεργιώτη,για την πολύχρονη διακονία του στην Τσαριτσάνη.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν βουλευτές του νόμου Λάρισας,εκπρόσωποι της περιφέρειας,ο Δήμαρχος Ελασσόνας,εκπρόσωποι του στράτου ξηράς,της αεροπορίας,της αστυνομίας και της πυροσβεστικής,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί και τόπικοι σύμβουλοι,εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου και των άλλων Συλλόγων του χωριού,εκπαιδευτικοί,μαθητές και αρκετός κόσμος
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου,ο κόσμος επισκέφτηκε την ιστορική "Οικονόμειο Σχολή" που σήμερα στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Τσαριτσάνης,οπού μέλη του Συλλογού Γονέων και Κηδεμόνων είχαν ετοιμάσει μπουφέ για να κεράσουν τους επισκέπτες.

 





ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP