ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2019 Ευχές από το Δ.Σ Του Μορφωτικού Συλλόγου!

>> 30.12.18


Read more...

Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

  Με παιδικές φωνές γέμισε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης,με αφορμή την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος . Η Χριστίνα μια παραμυθού.... και δυο μουσικάντηδες,ο Αλέξανδρος στο κανονάκι και ο Γιώργος στα κρουστά ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθιών.


  Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώθηκε από τα ίδια τα παιδιά τα οποία έφυγαν χαμογελαστά από την αίθουσα και με τα προσωπάκια τους γεμάτα ικανοποίηση.
  Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ, το μέλος του Συλλόγου Πολυτίμη Γκουγκουλούλη η οποία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου και ευχήθηκε Χρονιά Πολλά και Καλή Χρονιά!

 Την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πλαισίωσε η Παιδική Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Read more...

Φιλική Συνάντηση των Μελών του Συλλόγου

>> 26.12.18

Μέσα σε μια ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκέμβρη στο "Αποστακτήριο" του Λουκά Παπαδήμου στην Τσαριτσάνη φιλική συνάντηση των μελών του Μορφωτικού Συλλόγου.
Τα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου,συζήτησαν,διασκέδασαν και αντάλλαξαν ευχές ενόψει των εορτών.
Καλά Χριστούγεννα!Με τις καλύτερες ευχές από τα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου.

Read more...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

>> 22.12.18

Από τη διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου ανακοινώνεται πως όπως και κάθε χρόνο,έτσι και φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων,τα Τμήματα του Συλλόγου θα ψάλλουν τα κάλαντα στις γειτονιές της Τσαριτσάνης. Καλούνται να λάβουν μέρος όλα τα μέλη του Συλλόγου,μικροί και μεγάλοι και κάθε ενδιαφερόμενος.
Το ραντεβού είναι για την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στις 16:30 στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου.
Η φωτογραφία είναι από το 2012 στο ποτάμι της Τσαριτσάνης.Read more...

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

>> 20.12.18


Read more...

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσανης

>> 5.11.18

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 4 Νοέμβρη στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Από το πρωί της Κυριακής άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.Η συμμετοχή ήταν μαζική καθώς στις εκλογές έλαβαν μέρος 270 μέλη του Συλλόγου.
Από τις εκλογές προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,το οποίο αποτελείται από τους:

 1. Βακράτσα Κωνσταντίνο του Δημητρίου,
 2. Βίτκο Αθανάσιο του Βασιλείου,
 3. Βλαχογεώργο Ζήση του Ιωάννη,
 4. Γκουγκουλούλη Πολυτίμη του Ευαγγέλου,
 5. Μπαρδανίκα Αθανάσιο του Ιωάννη,
 6. Νούσια Χαρίλαο του Ιωάννη,
 7. Παδιώτη-Μαντζιώκα Ανδρονίκη του Αθανασίου.
Η νεοεκλεγείσα Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους:

 1. Κρίτσανου Ελένη του Δημητρίου,
 2. Μπίλας Χαρίτων του Ζήση,
 3. Χήρα Ελευθερία του Θεοδώρου.
Το νέο Δ.Σ χαιρετίζει τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με την μαζικότητα τους επισφράγισαν την δράση και την παρέμβαση του Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα.


Read more...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 17.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 1.11.18


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου στην Τσαριτσάνη η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Συλλόγου ο Απολογισμός Δράσης και ο Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ και ανακηρύχθηκαν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ και την νέα Ε.Ε.
Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ:
 1. Βακράτσας Κωνσταντίνος του Δημητρίου.
 2. Βίτκος Αθανάσιος του Βασιλείου.
 3. Βλαχογεώργος Ζήσης του Ιωάννη.
 4. Γκουγκουλούλη Πολυτίμη του Ευαγγέλου.
 5. Μπαρδανίκας Αθανάσιος του Ιωάννη.
 6. Νούσιας Χαρίλαος του Ιωάννη.
 7. Παδιώτη-Μαντζώκα Ανδρονίκη του Αθανασίου.
Υποψήφιοι για την νέα Εξελεγκτική Επιτροπή:
 1. Κρίτσανου Ελένη του Δημητρίου.
 2. Μπίλας Χαρίτων του Ζήση.
 3. Χήρα Ελευθερία του Θεοδώρου.

Επίσης εκλέχτηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν οι:
 1. Δραγατογιάννης Πέτρος του Αποστόλου.
 2. Μεσίρας Θωμάς του Κωνσταντίνου.
 3. Πετρούλη Ερωφίλη του Κωνσταντίνου.
Με απόφαση της γενικής συνέλευσης οι εκλογές ορίστηκαν για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στο Δεσποτικό.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Read more...

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 23.10.18

Τσαριτσάνη, 20.10.2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018και ώρα 19.00 στα Γραφεία του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Οικονομικός απολογισμός και απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
-        Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής
-        Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε.
-  Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων του Συλλόγου
-        Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και προετοιμασία των αρχαιρεσιών

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα όργανα του Συλλόγου:
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο 7μελές Δ.Σ. και τη νέα 3μελή Ε.Ε. έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται εγγράφως στο απερχόμενο Δ.Σ. έως και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Read more...

RIVER PARTY: "ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ 2018"

>> 16.8.18

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το RIVER PARTY που διοργανώνει τα τελευταία χρονιά ο Μορφωτικός Σύλλογος σε ένα πανέμορφο χώρο,στην κοίτη του ποταμού  που διασχίζει την Τσαριτσάνη στην θέση  "Κρυόβρυση".
Πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Επαρχία Ελασσόνας και όχι μόνο διασκέδασε υπό τους ήχους της μουσικής του Dj Spyros Tsoyris μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Δ.Σ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που με πολύ μεράκι και διάθεση από τις προηγούμενες μέρες βρίσκονταν στον χώρο ετοιμάζοντας κάθε λεπτομέρεια ώστε να είναι όλα έτοιμα για να πραγματοποιηθεί το RIVER PARTY.
"Οι εθελοντές εν δράσει"
Με αφορμή το RIVER PARTY στην "Κρυόβρυση" πολλοί συμπατριώτες μας και κυρίως νέοι εκφράζουν προβληματισμούς σε σχέση με την ανάγκη αξιοποίησης αυτού του χώρου σπάνιας ομορφιάς.Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου συμμεριζόμαστε αυτή την έκφραση αγωνίας και την ανάγκη μιας ήπιας ανάπλασης του χώρου της "Κρυόβρυσης" και της κοίτης του ποταμού γενικότερα προς όφελος της κοινωνίας του χωριού και της περιοχής γενικότερα.Μέσω της εφημερίδας και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αλλά και να διεκδικήσουμε την ανάπλαση του χώρου.
Ο χώρος της "Κρυόβρυσης " πριν τις παρεμβαάσεις των μελών του Συλλόγου
Και μετά τις παρεμβάσεις

Read more...

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΑΗ-ΣΩΤΗΡΑ

"Αναμνηστική φωτογραφία"
Πεζοπορία στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης στις 6 Αυγούστου.Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί από την Κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης και περίπου στις 8:30 η αποστολή έφθασε στον προορισμό της.
Η φανταστική διαδρομή με πανέμορφα τοπία, (Κρυόβρυση-Παλιός Μύλος-Σμίξη-Αγιά Σωτήρα), το καταπράσινο τοπίο καθώς και το νερό που υπήρχε στο ρέμα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το φετινό καλοκαίρι αποζημίωσαν τους τολμηρούς πεζοπόρους,σε αντίθεση με αυτούς που προτίμησαν το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν ως το βράχο.
Στην πεζοπορία συμμετείχαν αρκετοί νέοι και απόδημοι Τσαριτσανιώτες,που την περίοδο αυτή βρίσκονται στο χωριό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κατά την διάρκεια της διαδρομής"
 "Πάνω στον βράχο"
Read more...

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

>> 4.8.18

Το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την ασύλληπτη τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου δυστυχώς ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμη.Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους τραυματίες και πυροπαθείς.
Άμεσα και σε ένδειξη έκφρασης της συμπαράστασής μας, ανακοινώσαμε την αναβολή των μουσικοχορευτικών μας εκδηλώσεων στις 28 του Ιούλη.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, όλους τους Τσαριτσανιώτες, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό των πυρόπληκτων περιοχών.
Οργανώνουμε την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες όπως:
 • Εμφιαλωμένο νερό.
 • Τρόφιμα( κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια κλπ.)
 • Φάρμακα ( γάζες, "Μπενταντίν", παυσίπονα κλπ.)
 • Παιδικά είδη ( τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ.)
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για συγκεκριμένες μέρες και ώρες παράδοσης των ειδών, στα Γραφεία του Συλλόγου, τα οποία θα αποστέλλονται στις πυρόπληκτες περιοχές χωρίς καθυστέρηση.
Παράλληλα για την άμεση στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται στα νοσοκομεία της περιοχής μας ( υπηρεσίες αιμοδοσίας) για να δώσουν αίμα( με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ).
Το Δ.Σ
2/8/2018

Read more...

RIVER PARTY του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, την ΠΕΜΠΤΗ 9/8

>> 3.8.18


Read more...

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

>> 2.8.18

Πεζοπορία στην Αγιά Σωτήρα διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης την Δευτέρα 6 Αυγούστου.Η εκκίνηση ορίστηκε για τις 6:30 το πρωί από την Κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης.Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι πεζοπόροι είναι Κρυόβρυση-Παλιός Μύλος-Σμίξη-Αγιά Σωτήρα-Κρυονέρι-επιστροφή.
Το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό των πυρόπληκτων περιοχών πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.Καλούμε τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου,όλους τους Τσαριτσανιώτες,όλους όσους θα πάρουν μέρος στην πεζοπορία να προσέλθουν στην καθορισμένη ώρα εκκίνησης στην πλατεία Τσαριτσάνης προσφέροντας οτιδήποτε εκ των παρακάτω ειδών πρώτης ανάγκης:

 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Τρόφιμα(Κονσέρβες,φρυγανιές,μπισκότα,γάλα εβαπορέ,μακαρόνια)
 • Φάρμακα(γάζες,"Μπενταντίν",παυσίπονα,κτλ)
 • Παιδικά είδη(τροφές,πάνες,μωρομάντηλα κτλ)
Ανάλογη μπορεί να είναι και η συνεισφορά όλων των συμπατριωτών μας που θα συμμετέχουν στην πανήτυρη στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

*Χρήσιμες πληροφορίες για τους πεζοπόρους:Ντυνόμαστε με ρούχα άνετα,φορώντας μποτάκι,καπέλο και γυαλιά.Έχουμε μαζί μας σακίδιο στο όποιο έχουμε μέσα νερό,τροφή(σάντουιτς,μπανάνα ή άλλο φρούτο,ξηρούς καρπούς) και ότι άλλο θέλει να φάει ο καθένας στο διάλειμμα που θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδρομής στην Σμίξη.

Read more...

"Ένας ουρανός μ'αστέρια"............από την Μικτή χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

>> 13.7.18

Μια μαγική βραδιά απόλαυσε το κοινό,που κατέκλυσε τον όμορφο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Τσαριτσάνης,το βράδυ της Τρίτης 10 Ιούλη. Η Μικτή Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης υπό την διεύθυνσή της μαέστρου κ. Αλίνας Πάσχου που είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης μάγεψε το ακροατήριο με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μιμή Πλέσσα κάνοντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τα Κινηματογραφικά τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που άφησαν εποχή.
Τραγούδια όπως "Καμαρούλα μια σταλιά","Θα πιω απόψε το φεγγάρι","Τόσα καλοκαίρια","Crazy girl","Οι χάντρες",ενθουσίασαν το φιλόμουσο κοινό της Τσαριτσάνης και της ευρύτερης περιοχής,το οποίο πολλές φορές συνόδεψε επανειλημμένα με ρυθμικά παλαμάκια και ξεσπούσε σε χειροκροτήματα στο τέλος κάθε τραγουδιού.
Την Χορωδία συνόδεψε πενταμελής ορχήστρα,αποτελούμενη από τον Κώστα Αντωνίου στο πιάνο,τον Αντώνη Βλαχογιώργο στο βιολί,τον Γιώργο Κατσάρα  στα κρουστά,τον Κώστα Πουτόκα στο μπουζούκι και τον Νικόλα Πάσχο στην τρομπέτα.Την επιμέλεια και την αφήγηση των κειμένων είχε η κ. Ασπασία Τζαβέλλα-Σαπουνά.
Την όμορφη συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο"Ένας ουρανός μ'αστέρια" άνοιξε η παιδική χορωδία και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου  παρουσιάζοντας ένα όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.Την επιμέλεια του μουσικοχορευτικού προγράμματος είχε η χοροδιδάσκαλος κ. Ελισσάβετ Πάσχου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου,ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας,Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοί καθώς και πλήθος κόσμου από την Τσαριτσάνη και την επαρχία Ελασσόνας.
Το φιλόμουσο κοινό της περιοχής είχε μόνο θετικά σχόλια να κάνει φεύγοντας από την Συναυλία τόσο για την απόδοση της Χορωδίας όσο και για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας από το Δ.Σ του Συλλόγου.


Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP