ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δραστηριότητες του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης

>> 28.11.15Ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης για το μήνα Δεκέμβριο.
Τα παιδάκια του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο των Γραφείων του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
Το Πρόγραμμα του Τμήματος, που λειτουργεί με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης, συνεχίζεται το μήνα Δεκέμβριο με της εξής δραστηριότητες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Χριστουγιεννιάτικες κατασκευές
Ώρα- 17.00 το απόγευμα στα Γραφεία του ΜΣΤ
*Τα μέλη του Τμήματος να έχουν μαζί από ένα βαζάκι και ένα παλιό πλεϊμομπιλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κατασκευή χριστουγιεννιάτικων στολιδιών- Στόλισμα
Χριστουγιεννιάτικου δέντρου
Ώρα- 17.00 το απόγευμα στα Γραφεία του ΜΣΤ
*Τα μέλη του Τμήματος να έχουν μαζί από ένα ψαλιδάκι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προβολή της παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων:
«Το παραμύθι των Χριστουγέννων»

Ώρα- 17.00 το απόγευμα στα Γραφεία του ΜΣΤ

Read more...

Προβολή παιδικής ταινίας στα Γραφεία του ΜΣΤ

>> 21.11.15


Κατακλύστηκε σήμερα το απόγευμα η αίθουσα προβολών του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, από τους μαθητές- μέλη του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης, για την προβολή της παιδικής ταινίας «Μια φορά κι έναν καιρό... ήταν ο άνθρωπος».
Θυμίζουμε ότι το Τμήμα λειτουργεί με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, ενώ για την προβολή συνέβαλλε και το Κινηματογραφικό Τμήμα του Συλλόγου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα να δουν την εξέλιξη της ζωής και του ανθρώπου από τη στιγμή που εμφανίστηκε πάνω στη γη, μέσα από τις μορφές του «Μαέστρου», του «Πετράκη» και των άλλων πρωταγωνιστών της πασίγνωστης σειράς.

Σημειώνεται τέλος, πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε ποπ- κορν. 

Read more...

Γιορτάστηκε το Πολυτεχνείο στην Τσαριτσάνη

>> 18.11.15

Φωτο από την πορεία των μαθητών με πανώ, για τον γιορτασμό της 42ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγινε στην πλατεία της Τσαριτσάνης.

Read more...

Μια φορά κι έναν καιρό..., στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου

>> 15.11.15Το επόμενο Σάββατο 21 Νοέμβρη και ώρα 5.00 το απόγευμα, θα προβληθεί στα Γραφεία του Συλλόγου, η παιδική ταινία «Μιά φορά κι έναν καιρό… ήταν ο άνθρωπος».
Η Προβολή θα γίνει στα πλαίσια των δράσεων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και του Κινηματογραφικού Τμήματος του Συλλόγου.

Η ταινία έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και στηρίζεται στην πασίγνωστη Γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1978 (26 επεισ. Χ 25min), σκηνοθετημένη από τον Albert Barillé, με τον τίτλο «Μιά φορά κι έναν καιρό… ο άνθρωπος» (Il était une fois… l’Homme).

Έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα με σκοπό να πληροφορήσει τα παιδιά για το πως δημιουργήθηκε η Γη και η ζωή πάνω σ’ αυτήν αλλά και πως εξελίχθηκε η ανθρωπότητα από τα προϊστορικά χρόνια.
Η δράση της σειράς επικεντρώνεται γύρω από μια ομάδα, τον Μαέστρο και τους μαθητές του. Οι ίδιοι χαρακτήρες εμφανίζονται σε όλα τα επεισόδια και ασχολούνται με τα προβλήματα της εποχής τους. 

Read more...

Κατασκευή κοσμημάτων από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Με μεγάλη συμμετοχή, έγινε χθες Σάββατο 14 Νοέμβρη, η δεύτερη δράση του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης με κατασκευή κοσμημάτων.
Οι δράσεις του τμήματος συνεχίζονται το επόμενο Σάββατο, 21 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 - Φιλαναγνωσία που θα γίνει στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου το πρωί και
- Προβολή της παιδικής ταινίας "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος'' (ώρα 5.00 το απόγευμα στην αίθουσα προβολών του Συλλόγου)
Read more...

Το Πρόγραμμα των Τμημάτων του Συλλόγου για την περίοδο 2015- 2016

>> 8.11.15


Read more...

Ξεκίνησε το νέο τμήμα του Συλλόγου

>> 7.11.15

Με την αναμενόμενη επιτυχία, έγινε σήμερα το απόγευμα η έναρξη της λειτουργίας του νέου Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης στα Γραφεία του Συλλόγου. Η πρώτη δραστηριότητα του Τμήματος για το μήνα, ήταν η Ζωγραφική και συμμετείχαν πάνω από 20 παιδάκια.
Το Τμήμα λειτουργεί με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου.
Το επόμενο ραντεβού είναι το Σάββατο 14 Νοέμβρη, με  τη δράση: "κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων". Ενώ είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα με τις δράσεις για το μήνα Νοέμβριο, θα βγει σύντομα πρόγραμμα νέων δραστηριοτήτων και για μεγαλύτερες ηλικίες.
Αναμένονται πολλές εκπλήξεις και πρωτότυπες δραστηριότητες.


Read more...

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

>> 6.11.15

Το νέο Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε πρόσφατα το Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου, μια ενέργεια που έκανε αίσθηση και ενθουσίασε πολύ κόσμο στο χωριό, ιδιαίτερα τις μικρές ηλικίες.
Ο λόγος για την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας: την δημιουργία Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης. Την ευθύνη για τη λειτουργία του Τμήματος, το περιεχόμενο των δράσεων και το χαρακτήρα τους θα έχουν από κοινού ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, όπως αποφασίστηκε σε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο Συλλόγων.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο δραστήριων και ενεργών Συλλόγων του χωριού είναι εγγύηση για τη σωστή λειτουργία και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Με το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης, ανοίγεται μια νέα σελίδα, όχι μόνο για τον Μορφωτικό Σύλλογο και το ρόλο που διαδραματίζει στα τοπικά πράγματα, αλλά και για την βαθύτερη, ουσιαστικότερη και πληρέστερη κάλυψη των πολιτιστικών- μορφωτικών αναγκών της κοινωνίας της Τσαριτσάνης και ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Του μέλλοντος του χωριού μας.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό πολιτιστικών δράσεων και μορφωτικών παρεμβάσεων του Συλλόγου στην Τσαριτσάνη, που υλοποιούνται χάρη στη συμμετοχή, τον εθελοντισμό και το μεράκι δεκάδων μελών του Συλλόγου και συγχωριανών μας. Δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτιστικού φορέα, στον τόπο μας, που να στηρίζεται σε συλλογική βάση -χωρίς δημόσια βοήθεια- που να φέρει σε πέρας ένα έργο τέτοιου μεγέθους. Και μάλιστα, δωρεάν, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των ωφελούμενων από αυτή.
Ειδικότερα, από τις αρχές Οκτώβρη, ξεκίνησαν και λειτουργούν: το Χορευτικό Συγκρότημα, αποτελούμενο από τέσσερα τμήματα: δύο παιδικά, ένα εφήβων και δύο ενηλίκων με δύο δασκάλους. Η Μουσική Σχολή, με εκμάθηση μουσικής θεωρίας και οργάνων με τέσσερις δασκάλους. Η Παιδική Χορωδία. Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη, στην οποία προστέθηκε ένας ακόμη χώρος. Το Λαογραφικό Μουσείο και το Κινηματογραφικό Τμήμα.
Τα Τμήματα αυτά λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση, στα γραφεία του Συλλόγου, που έχουν μετατραπεί σε ένα «μελίσσι δημιουργίας και πολιτισμού».
Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, φιλαναγνωσία, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα του Τμήματος θα καταρτίζεται από τους δύο συλλόγους, ανά μήνα. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων για το μήνα Νοέμβριο.
Στα σχέδια είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος, η μονιμοποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων με τη δημιουργία νέων τμημάτων και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου τους.

Read more...

Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης, ξεκινά τη λειτουργία Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης.
Το Τμήμα θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, φιλαναγνωσία, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα του Τμήματος θα καταρτίζεται από τους δύο συλλόγους, ανά μήνα.
Τα μαθήματα θα γίνονται από ειδικούς και εθελοντές και η συμμετοχή σε αυτά είναι εντελώς δωρεάν. Αρχικά οι δραστηριότητες απευθύνονται σε μαθητές του Δημοτικού, σύντομα όμως θα εκδοθεί και πρόγραμμα δράσης για μεγαλύτερες ηλικίες.

Το Πρόγραμμα για το μήνα Νοέμβριο, έχει ως εξής:
·  Σάββατο, 7 Νοεμβρίου
Δράση: Ζωγραφική
Ώρα- 5.00 το απόγευμα στα Γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης
*Απαραίτητα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί ένα μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια και σβήστρες

·  Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Δράση: Κατασκευή Χειροποίητων Κοσμημάτων
Ώρα- 17.00 το απόγευμα στα Γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

·  Σάββατο, 21 Νοεμβρίου
Δράση: Φιλαναγνωσία
Ώρα- 11.00 το πρωί

Δράση: Προβολή της παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων:
«Μια φορά κι έναν καιρό: Ήταν ο Άνθρωπος»
ώρα- 18.00 το απόγευμα στα Γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

·  Σάββατο, 28 Νοεμβρίου
Δράση: Αθλητισμός

Ώρα- 12.00 το πρωί στα Γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης


Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP