ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

>> 6.11.15

Το νέο Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε πρόσφατα το Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου, μια ενέργεια που έκανε αίσθηση και ενθουσίασε πολύ κόσμο στο χωριό, ιδιαίτερα τις μικρές ηλικίες.
Ο λόγος για την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας: την δημιουργία Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης. Την ευθύνη για τη λειτουργία του Τμήματος, το περιεχόμενο των δράσεων και το χαρακτήρα τους θα έχουν από κοινού ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, όπως αποφασίστηκε σε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο Συλλόγων.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο δραστήριων και ενεργών Συλλόγων του χωριού είναι εγγύηση για τη σωστή λειτουργία και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Με το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης, ανοίγεται μια νέα σελίδα, όχι μόνο για τον Μορφωτικό Σύλλογο και το ρόλο που διαδραματίζει στα τοπικά πράγματα, αλλά και για την βαθύτερη, ουσιαστικότερη και πληρέστερη κάλυψη των πολιτιστικών- μορφωτικών αναγκών της κοινωνίας της Τσαριτσάνης και ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Του μέλλοντος του χωριού μας.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό πολιτιστικών δράσεων και μορφωτικών παρεμβάσεων του Συλλόγου στην Τσαριτσάνη, που υλοποιούνται χάρη στη συμμετοχή, τον εθελοντισμό και το μεράκι δεκάδων μελών του Συλλόγου και συγχωριανών μας. Δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτιστικού φορέα, στον τόπο μας, που να στηρίζεται σε συλλογική βάση -χωρίς δημόσια βοήθεια- που να φέρει σε πέρας ένα έργο τέτοιου μεγέθους. Και μάλιστα, δωρεάν, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των ωφελούμενων από αυτή.
Ειδικότερα, από τις αρχές Οκτώβρη, ξεκίνησαν και λειτουργούν: το Χορευτικό Συγκρότημα, αποτελούμενο από τέσσερα τμήματα: δύο παιδικά, ένα εφήβων και δύο ενηλίκων με δύο δασκάλους. Η Μουσική Σχολή, με εκμάθηση μουσικής θεωρίας και οργάνων με τέσσερις δασκάλους. Η Παιδική Χορωδία. Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη, στην οποία προστέθηκε ένας ακόμη χώρος. Το Λαογραφικό Μουσείο και το Κινηματογραφικό Τμήμα.
Τα Τμήματα αυτά λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση, στα γραφεία του Συλλόγου, που έχουν μετατραπεί σε ένα «μελίσσι δημιουργίας και πολιτισμού».
Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, φιλαναγνωσία, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα του Τμήματος θα καταρτίζεται από τους δύο συλλόγους, ανά μήνα. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων για το μήνα Νοέμβριο.
Στα σχέδια είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος, η μονιμοποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων με τη δημιουργία νέων τμημάτων και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP