ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Ομιλία Προέδρου Δ.Σ.

>> 27.1.13

Η ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, Χάρη Νούσια


Η νέα χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για το Σύλλογό μας. Η νέα χρονιά είναι γεμάτη προκλήσεις και μπροστά σε αυτές χρειάζεται μια γερή ενότητα και συσπείρωση όλων των μελών του Συλλόγου, με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου για να φέρουμε σε πέρας σπουδαίες διοργανώσεις, πανελλήνιου μάλιστα χαρακτήρα.
Ο Σύλλογός μας το 2013, δεν έχει μόνο την ευθύνη να δουλέψει για τη σωστή λειτουργία των τμημάτων του. Το 2013 ο Σύλλογος έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του «12ου Πανελληνίου Συμποσίου Χορευτικών Ομάδων», ενός θεσμού, ο οποίος πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και φιλοξενείται σε διαφορετική περιοχή της χώρας.
Το ταξίδι της διοργάνωσης συνεχίζεται και αυτή τη φορά, θα φιλοξενηθεί στην κωμόπολη μας. Το Δ.Σ. ανακοίνωσε ως ημερομηνία διοργάνωσης της εκδήλωσης, την 26η Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 το πρωί.
Θα πρέπει δυναμικά όλοι μας να μπούμε σ’ αυτή τη μάχη και να συμβάλλουμε στην επιτυχία του. Θα χρειαστούμε όλοι μας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας εκατοντάδων επισκεπτών- μελών των χορευτικών τμημάτων από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους απ’ όλη τη χώρα. Σύντομα, η Διοίκηση του Συλλόγου θα παρουσιάσει  αναλυτικό οργανόγραμμα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Επίσης, μπροστά μας είναι οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού, το αθλητικό Τουρνουά και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα το συνοδεύσουν. Φέτος, θέλουμε να τονίσουμε ακόμα περισσότερο τις εκδηλώσεις και της διάστασή τους. Θα οργανωθούν με προσοχή, και πιστεύουμε ότι για ακόμη φορά θα πετύχουν και θα αφήσουν τη σφραγίδα τους. Η συμμετοχή και εδώ των εθελοντών και της νεολαίας θα είναι η εγγύηση της επιτυχίας.
Στις σκέψεις είναι και άλλα πράγματα, εν καιρώ θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.
Να πάμε στα τμήματα. Εδώ υπάρχει πρόοδος. Στο Χορευτικό μας Συγκρότημα, προστέθηκε νέο παιδικό τμήμα, δίπλα στα δύο μεγάλα.
Η Κινηματογραφική Λέσχη, πραγματοποίησε τους προηγούμενους μήνες κάποιες προβολές ταινιών ενώ το Κινηματογραφικό Τμήμα παρουσιάζει σημαντική κινητικότητα. Στο διαδίκτυο ο Σύλλογος διαθέτει κανάλι, στο οποίο ανεβαίνουν βίντεο και υλικό από εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο χωριό. Με τον τρόπο αυτό, τόσο αυτοί που μένουν μακριά από το χωριό μπορούν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα τον τόπο μας όσο και εμείς οι ίδιοι. Αυτό το υλικό παραμένει στο αρχείο του Συλλόγου και θα μείνει στις επόμενες γενιές. Ανάλογο προηγούμενο δεν υπάρχει, όχι μόνο σε όλη την επαρχία Ελασσόνας αλλά ακόμη και σε ολόκληρο το νομό Λάρισας. Απόψε μάλιστα για πρώτη φορά, καταφέραμε ένα μεγάλο κατόρθωμα. Η εκδήλωση μας μεταδίδεται αυτή τη στιγμή ζωντανά σε όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου στο διαδίκτυο.
Αυτή τη στιγμή, όποιος μπει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την εκδήλωση μας.
Η εφημερίδα έλυσε μια σημαντική εκκρεμότητα που εκτίναξε στα ύψη τα έξοδά της. Από τη νέα χρονιά θα εκδίδεται κάθε τρίμηνο, με το πρώτο φύλλο να βγαίνει το Μάρτιο. Ο ρόλος της είναι αναντικατάστατος στην υπόθεση της ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου και όλων των Τσαριτσανιωτών, στην προβολή του Συλλόγου και του χωριού μας. Δίπλα στην εφημερίδα, με συνεχή ενημέρωση η ιστοσελίδα που έχουμε στο ίντερνετ.
Η Βιβλιοθήκη μας, με 7.000 βιβλία πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους. Υπάρχει ανάγκη να επεκταθεί καθώς πλέον ο χώρος που στεγάζεται δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλο τον όγκο των βιβλίων και του υλικού.
Για το Λαογραφικό Μουσείο υπάρχουν μεγάλες προοπτικές, χρειάζεται όμως και εδώ η παρέμβασή μας για να στεγαστεί σε άλλο χώρο, για λόγους καλύτερης προβολής και αξιοποίησης του υλικού. Σύντομα ελπίζουμε τα οικονομικά μας να μας επιτρέψουν να κάνουμε και αυτό το βήμα.
Με την αποψινή ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμβολή σας, που είστε δίπλα στο Σύλλογο και μας στηρίζετε πάντα. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.
Θέλουμε και εσείς από την πλευρά σας να βοηθήσετε για να φτάσει το μήνυμα του Συλλόγου, σε όλους τους Τσαριτσανιώτες. Η κατάσταση είναι δύσκολη, η προσφορά του Συλλόγου μεγάλη και οι οικονομικές ανάγκες τρέχουν. Κάνουμε τα πάντα για να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά και αυτό το βλέπετε όλοι. Η Οικονομική στήριξη του Συλλόγου είναι σημαντικό ζήτημα και από το υστέρημά μας μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε και επίσης να απευθυνθούμε σε κόσμο, να τους πούμε για τη δράση του Συλλόγου και την προσφορά του.
Και πάλι σας ευχαριστούμε και το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο και δημιουργικό.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης σας καλωσορίζουμε στην αποψινή εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, Σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία σας την εκδήλωση και σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP