ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 7.3.12

Η αλληλεγγύη είναι μια μεγάλη ανάγκη σήμερα, η στήριξη και η αλληλοβοήθεια που πρέπει να έχουμε αναμεταξύ μας, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το Δ.Σ. του Συλλόγου, εξέδωσε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, όπου επισημάνθηκε η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η δράση μας, για τη στήριξη όσων έχουν την ανάγκη μας.
Στο χωριό μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Οι εικόνες που έρχονται από τις μεγάλες πόλεις δεν θα είναι για πολύ μακρινές. Γι’ αυτό είπαμε να αντισταθούμε στην πράξη και να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι στη ΔΕΗ, πρώτα απ’ όλα για να προστατέψουμε όλους αυτούς τους αδύναμους συμπατριώτες που δεν έχουν να καταβάλλουν το τέλος. Και επιπλέον σαν ένα μήνυμα ανυπακοής, και αντίστασης σε αυτό το απαράδεκτο χαράτσι και στην αποτροπή νέων χαρατσιών που θα μας επιβληθούν.

Όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ
Η προσπάθεια θεωρούμε, ότι είχε επιτυχία γιατί υπήρξαν τουλάχιστον πενήντα λογαριασμοί που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία και παραδόθηκαν χωρίς την πληρωμή του τέλους στη ΔΕΗ Ελασσόνας.

Κινητοποίηση για τη στήριξη ευπαθών συγχωριανών μας
Η προσπάθεια μας όμως, δεν εξαντλείται εκεί. Συνεχώς ανοίγουν νέα μέτωπα αλληλεγγύης. Υπάρχει δραστηριότητα του Συλλόγου, η οποία κινείται με διακριτικότητα για την κινητοποίηση των μελών μας στην κάλυψη αναγκών κάθε συμπατριώτη και συμπατριώτισσάς μας, που την έχει ανάγκη.

Στήριξη στους απεργούς της Χαλυβουργίας
Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης να σταθεί δίπλα στην μεγάλη προσπάθεια των εργαζόμενων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποίοι έχουν ξεπεράσει τις 100 μέρες απεργίας, αντιδρώντας στη μείωση μισθών και στις απολύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία τους.
Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος απευθύναμε κάλεσμα στήριξης, στο οποίο ανταποκρίθηκαν άμεσα οι συγχωριανοί μας. Στην εκδήλωση αυτή, συγκεντρώθηκε το ποσό των 358 ευρώ, το οποίο στείλαμε στους απεργούς για να τους δείξουμε την υποστήριξή μας και το μήνυμα να συνεχίσουν με κάθε κόστος γιατί ο αγώνα τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά όλους μας.

Στήριξη σε οικογένεια για την πραγματοποίηση εγχείρισης
Ακόμη, ζητήθηκε από το Σύλλογο να στηρίξει την ανάγκη μιας οικογένειας για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, μιας σύνθετης και πολυέξοδης επέμβασης, η οποία γίνεται στο εξωτερικό.
Η ανταπόκριση μας ήταν άμεση, καθώς κινητοποιήσαμε τα μέλη του Συλλόγου, ιδιαίτερα τους νέους, συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα το ποσό των 439,70 ευρώ. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να απευθύνεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Τα ενοίκια του «Δεσποτικού»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου πλήρωσε όλα τα ενοίκια του έτους 2012 για το «Δεσποτικό», στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας- κληροδότημα Πολύκαρπου Σακκελαρόπουλου. Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από τη Σχολική Επιτροπή σε άπορους μαθητές της Τσαριτσάνης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Αυτή η κινητοποίηση του Συλλόγου έγινε μόλις το τελευταίο τρίμηνο. Ο Σύλλογος αφουγκράστηκε αυτή την ανάγκη και κινείται για πρώτη φορά σε αυτό το πεδίο. Καλούμε κάθε συμπατριώτη και κάθε συμπατριώτισσα να δει τα προβλήματα που υπάρχουν και να πάρει πρωτοβουλίες για τη στήριξη όσων την έχουν ανάγκη.
Το Δ.Σ. δίνει το παρών σε κάθε κάλεσμα, κινητοποιώντας τα μέλη του και όλους τους συγχωριανούς. Η ανταπόκριση που βλέπουμε είναι μεγάλη και είναι ελπιδοφόρα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Από το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP