ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 25.12.11


Μέλη των τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης είπαν και φέτος τα κάλαντα στις γειτονιές και το κέντρο της κωμόπολης. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έδωσε μια πολύ όμορφη νότα στις γιορτινές αυτές μέρες, που τόσο πολύ λείπει απ’ το χωριό μας. Σημαντική η συμβολή των μουσικών μας, του Τάσου Γεωργούλα, χοροδιδάσκαλου του Συλλόγου, του συμπατριώτη μας απ’ την Αυστραλία Αχιλλέα Κακλάνη και της συζύγου του που βρίσκονται τις μέρες αυτές στο χωριό και των μελών του Μορφωτικού Συλλόγου Στέφανου Μαστοροστέργιου (τρομπέτα), Στέλιου Μιχούλη (κλαρίνο), Γιάννας Πάσχου (κιθάρα), Ορέστη Μιχούλη (τύμπανο), Κώστα Πουτόκα (νταούλι), Σπύρου Τσουρη (τουμπερλέκι) και Βαγγέλη Κακλάνη (ντέφι). Ιδιαίτερο χρώμα, που θύμισε τις παλιές εποχές στην Τσαριτσάνη, ήταν τα πολλά κουδούνια που κρατούσαν  τα νεαρότερα μέλη του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης εύχεται στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε όλους τους Πατριώτες, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.



 
 Στην κεντρική πλατεία...

Στη συνοικία "Αλκαζάρ'' ...

 Στο ποτάμι...

 Στη βρύση της Παναγιάς...

Read more...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

>> 24.12.11

Το πρωί σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η Τσαριτσάνη γέμισε από χαρούμενες φωνές. Στις γειτονιές του χωριού, οι πιτσιρικάδες της Τσαριτσάνης, οργανωμένοι σε ομάδες, έψαλλαν τα κάλαντα. Μικροί μας φίλοι δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν τα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου, όπου στάθηκαν στην είσοδο και μας είπαν τα κάλαντα, απ' όπου το βίντεο που ακολουθεί...

Read more...

Σε λευκό κλοιό η Τσαριτσάνη- 22.12.2011

>> 22.12.11















Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

>> 19.12.11


Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, όπως συνηθίζεται πλέον κάθε χρόνο, τα τμήματα του  Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης θα ψάλλουν τα κάλαντα στο κέντρο και τις γειτονιές της Τσαριτσάνης, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

 
Το βίντεο είναι από πέρυσι.

Read more...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


 Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, από τον Μορφωτικό Σύλλογο στην Τσαριτσάνη, εκδήλωση, στα πλαίσια της οποίας έγινε ενημέρωση σχετικά με τον απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών. Εκεί αναδείχτηκε η σημασία της επιτυχούς έκβασης της απεργίας και η αναγκαιότητα για τη στήριξη του αγώνα.
Στην έκκληση που απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για έκφραση της αλληλεγγύης και την οικονομική στήριξη τους, υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Από αυτήν συγκεντρώθηκε το ποσό των 358 ευρώ από το υστέρημα των συμπατριωτών μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν οι Χαλυβουργοί και τους αποστέλλει το παραπάνω ποσό των 358 ευρώ.

Read more...

Το Λύκειο Δομενίκου στον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης

>> 12.12.11



Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στην Τσαριτσάνη και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, μαθητές της 1ης τάξης του Λυκείου Δομενίκου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, χρησιμοποίησαν και δανείστηκαν υλικό και βιβλία από την Δανειστική Βιβλιοθήκη, σχετικά με τα εγκλήματα των ιταλικών κατοχικών στρατευμάτων σε Δομένικο και Τσαριτσάνη, το 1943. Καθοριστική ήταν η συμβολή του συμπατριώτη μας Γιαννουλάκη Σαπουνά, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, στο Αναγνωστήριο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον τόπο της ομαδικής εκτέλεσης των πατριωτών μας, στην Κεντρική πλατεία.

Read more...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το ετήσιο Χριστ. πάρτι του Συλλόγου Τσαριτσανιωτών Τορόντο

>> 11.12.11







Οι φωτογραφίες είναι από το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε στις 4 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Τσαριτσανιωτών Τορόντο Καναδα. Τις φωτογραφίες πήραμε από την σελίδα του Συλλόγου στο facebook.

Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
 
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης ανακοινώνει πως η Δανειστική Βιβλιοθήκη «ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΑΜΟΥΛΑΣ» και το Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης θα λειτουργούν
-       κάθε Σάββατο, ώρες 11.00 έως 13.00 το πρωί και 17.00 έως 19.00 το απόγευμα,
-       κάθε Κυριακή, ώρα 17.00 έως 19.00 το απόγευμα.

Ειδικά για την περίπτωση ομαδικών επισκέψεων στο Μουσείο (σχολείων, φορέων κλπ.), καθημερινά μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση του Συλλόγου στα τηλέφωνα 6973802471 (Νίκος Βακράτσας) και 6973037485 (Χάρης Νούσιας).

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού
Συλλόγου Τσαριτσάνης

 

Read more...

ΠΑΡΤΥ του Μορφωτικού Συλλόγου


Το Σάββατο, στις 17 Δεκεμβρίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης θα πραγματοποιήσει πάρτυ στο «Κλαμπ Ζ» στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης. Η έναρξη τοποθετείται στις 22.00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι 2 ευρώ.

Read more...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης


Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης έφερε σε πέρας μια πολύ σημαντική υπόθεση, ιδρύοντας το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη της Τσαριτσάνης τα οποία φιλοξενούνται στο κτίριο του  «Δεσποτικού», ένα κτίσμα το οποίο ανακαίνισε εξ ολοκλήρου ο Σύλλογος.
Στις 20 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια, στα οποία συμμετείχαν δεκάδες Τσαριτσανιώτες, μέλη του Συλλόγου και προσκεκλημένοι.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα μέλη, τους και συμπατριώτες μας που συνέβαλαν τόσο στην ολοκλήρωση του έργου όσο και στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:
-  τους Στέφανο και Γιώργο Ιωαν. Μητσιμπόνα, Γεώργιο Ελευθ. Βελώνη, Παναγιώτη Ιωαν. Νούσια, Βαγγέλη Αθαν. Γκουγκουλούλη, Βαγγέλη Πουτόκα, Βελισσάριο Ράμμο, Νίκο Στραβοκώστα, Χρήστο Τσομπανάκο και τα Έπιπλα Καραγιάννης για τις εργασίες και τα υλικά που πρόσφεραν για το κτίριο του «Δεσποτικού».
-  Τους Στέλιο Δράκο, Κώστα Βακράτσα, Νίκο Ματούλα, Κώστα Λουτριώτη, Γιώργο Τσολάκη, Πέτρο Δραγατογιάννη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Γιώργο Βαλατσό, Λάζο Ζήβη, Δημήτρη Πουτόκα και Χρήστο Τσομπανάκο για την εθελοντική βοήθεια στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.
-  τις Αλεξάνδρα Βαρθολομού, Ρήνα Σκάντζου, Μαίρη Τσομπανάκου, Βέτα Μπαρδανίκα, Ευθαλία Σκάντζου, για την προετοιμασία του μουσείου και την καθαριότητα των χώρων.
-  Τα μέλη του Συλλόγου, Στέλλα Καραμήτσιου, Πηνελόπη Μπαρδανίκα, Ελευθερία Δραχαλίβα, Κατερίνα Ζήσαρου, Αλέκο Ζήσαρο, Θανάση Ζήσαρο, Περικλή Πολίτη, Κώστα Πουτόκα, Έυα Ζήσαρου, Ελισάβετ Πάσχου, Βάσω Παπαστεργίου, Αλεξάνδρα Τζιούργκανου, Ειρήνη Τζιουργκάνου, Δημήτρη Λιάκο, Γλυκερία Ντίνα που εθελοντικά κάλυψαν μια σειρά από ανάγκες, όπου τους ζήτησε το Δ.Σ.



Επίσης ευχαριστούμε θερμά:
-          τον Νίκο Αναγνωστούλη για τη δωρεά όλων των αναψυκτικών για την εκδήλωση των εγκαινίων.
-          τον Δημήτρη Μιχούλη για την δωρεά όλων των γλυκών που προσφέρθηκαν στους επισήμους και στους επισκέπτες του μουσείου και της Βιβλιοθήκης, τη μέρα των εγκαινίων.
-          την Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης που ανταποκρίθηκε άμεσα σε ότι βοήθεια χρειαστήκαμε
-          Για τις πίτες, τα γλυκά και τα παραδοσιακά εδέσματα που προσφέρθηκαν στον κόσμο από τα μέλη του Συλλόγου μας και πατριώτισσες, Κατερίνα Ζήσαρου, Ζέτα Μπαζακογιάννη, Μαίρη Βαρθολομού, Σταυρούλα Μητσοπούλου, Ρήνα Σκάντζου, Ελένη Μπαλαμπάνου- Μητσιμπόνα, Κατερίνα Βελώνη- Αναγνωστούλη, Ευθαλία Σκάντζου, Αλεξάνδρα Βαρθολομού, Κούλα Τριανταφύλλου, Ελευθερία Χήρα, Ελένη Πολίτη, Βέτα Μπαρδανίκα, Λίτσα Πουτόκα, Κατίνα Μητσιμπόνα, Άννα Χήρα, Μαίρη Τσομπανάκου, Βούλα Βακράτσα, Ανδρομάχη Νούσια, Γκουγκουλούλη Σταματία και Σοφία Ματούλα.

Τέλος ευχαριστούμε:
-  Όσους στήριξαν ηθικά την προσπάθεια,
-  Τους δεκάδες δωρητές των βιβλίων,
-  Τους δωρητές του λαογραφικού υλικού,
-  Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την οικονομική τους στήριξη, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε γίνει μέχρι σήμερα

.
Το Δ.Σ. του ΜΣΤ

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP