ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο «Δεσποτικό»

>> 8.11.11

Μετά από μήνες εντατικών εργασιών, ολοκληρώθηκαν από το Μορφωτικό Σύλλογο τα έργα κατάλληλης διαμόρφωσης των χώρων του «Δεσποτικού», όπου στεγάζεται η Δανειστική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος από τις αρχές του Νοέμβρη παραδίδει σε όλο το λαό της Τσαριτσάνης ένα χώρο πολιτισμού, ένα χώρο αντάξιο της ιστορίας της Τσαριτσάνης, αντάξιο των προσδοκιών των κατοίκων και όλων των απανταχού Τσαριτσανιωτών.
 Το "Δεσποτικό" πριν και μετά

Το κτίριο αυτό, σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες για τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης και ανοίγει διάπλατα νέους ορίζοντες καθώς δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε ο Σύλλογός μας, ο Σύλλογος όλων των Τσαριτσανιωτών, να ανταποκρίνεται καλύτερα στα καθήκοντά του, να εκπληρώνει ολόπλευρα τους στόχους του, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ένταση. Ένα πολιτιστικό στέκι, στον κέντρο της Τσαριτσάνης, είναι η μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στην Τσαριτσάνη και στους κατοίκους της.
Και όλη αυτή η νέα πραγματικότητα, οφείλεται στην στενή σύνδεση με τα πράγματα του Συλλόγου εκατοντάδων Τσαριτσανιωτών. Χάρη σ’ αυτούς, χάρη στη βοήθεια, τη στήριξη, τις προσφορές, τις δωρεές και την οικονομική τους ενίσχυση, υπήρξε αυτή η κατάκτηση, που θα μείνει κληρονομιά στις επόμενες γενιές της Τσαριτσάνης.
Το Δ.Σ. απευθύνει ένα θερμό και μεγάλο ευχαριστώ σε όλους


Οι εργασίες που έγιναν
Για την ενημέρωση όλων των συγχωριανών, συμπατριωτών, μελών και φίλων του Συλλόγου αναφέρουμε εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και άλλαξαν την εικόνα του «Δεσποτικού», τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.


 Οι απαράδεκτη κατάσταση στις τουαλέτες του κτιρίου και μετά τις παρεμβάσεις του Συλλόγου


  1. Πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρολογικές εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου και το εξωτερικό του κτιρίου, απαραίτητες για την κάλυψη των νέων αναγκών που δημιουργούνται. Με τις εξωτερικές ηλεκτρολογικές εργασίες, το κτίριο φωτίζεται τις νυχτερινές ώρες και αναδεικνύεται έτσι η ομορφιά του.
  2. Αγοράστηκαν γραφεία και καινούργιες βιβλιοθήκες για να φιλοξενήσουν τα βιβλία, τα οποία συνεχώς προστίθενται και αυξάνουν τη συλλογή της.
  3. Κατασκευάστηκε κουζίνα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες επισκεπτών της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου.
  4. Τοποθετήθηκαν πλακάκια στην κουζίνα και κατασκευάστηκε ένα καλαίσθητο πεζοδρόμιο με πέτρα στην πρόσοψη του κτιρίου.
  5. Πραγματοποιήθηκαν σειρά από υδραυλικές εργασίες, με αγορά των ανάλογων υλικών στο κτίριο και στις τουαλέτες.
  6. Σοφατίστηκε το κτίριο, και βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά. Με τις σχετικές εργασίες εξωτερικά απέκτησε μια εντελώς νέα εικόνα.
  7. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίας σε χώρους του κτιρίου, εσωτερικά και στο προαύλιο,
  8. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες σοφατίσματος και βαφής εσωτερικά και εξωτερικά στις τουαλέτες, κτίριο που βρίσκεται στην πίσω αυλή του κυρίως κτιρίου.
  9. Τοποθετήθηκε πινακίδα με την ένδειξη «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ- ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΘΗΚΗ- ΛΑΟΓΡΑΦΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ».
  10. Βάφτηκαν τα κάγκελα και τοποθετήθηκαν νέες λαμαρίνες στο σκέπαστρο που βρίσκεται στην πίσω όψη του κτιρίου.
  11. Τοποθετήθηκε ταπετσαρία στον προθάλαμο του ισογείου και έγιναν σειρά από εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού όλων των χώρων του κτιρίου.
  12. Τοποθετήθηκαν κάγκελα προστασίας στα παράθυρα και τις πόρτες.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, με την αγορά και τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού, εύρυθμης διαμόρφωσης των χώρων, τακτοποίησης των πραγμάτων, και την σωστής αρχειοθέτησης και κατανομής του υλικού, παραδίδεται στην κοινωνία της Τσαριτσάνης ένα κτίριο με εντελώς διαφορετική εικόνα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP