ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Στο 1ο Χορευτικό Οδοιπορικό στον Άγιο Θωμά στη Λάρισα συμμετείχε το χορευτικό του Συλλόγου

>> 27.4.17Στο 1ο χορευτικό οδοιπορικό που διοργάνωσε με επιτυχία ο Μ.Ε.Σ Αγίου Θωμά Λάρισας συμμετείχε το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης. Το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα χορευτικά του Μ.Ε.Σ Αγίου Θωμά,της Λέσχης πολιτισμού Ιπποκράτης του Δήμου Λαρισαίων,του Μ.Σ Τυρνάβου,του Μ.Ε.Σ Αβέρωβ ο Θετταλός,του Ε.Μ.Λ Φιλλιπούπολης,του Μ.Ε.Σ Λιβαδακίου,του Χορευτικού Ομίλου Λάρισας και του Χορευτικού Συλλόγου Μυρμιδόνες.
Αμέσως μετά την παράσταση ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Θανάση Σαμόλαδου.

Read more...

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Πασχαλιάτικου Χορού

>> 18.4.17

Πραγματοποιήθηκε την Δεύτερη μέρα του Πάσχα, για δέκατη συνεχή χρονιά  υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,το πανηγύρι στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου, η οποία χρονολογείται από το έτος 1611.
Στα πλαίσια της πανήγυρης αναβίωσε το έθιμο του Πασχαλιάτικου Χορού όπου με την συμμετοχή των πανηγυριωτών,  ακούστηκαν πασχαλιάτικα τραγούδιαόπως «Στον Αη- Θανάση την αυλή», «Σήμερα Δέσπωμ’ Πασχαλιά», «Πότε θα έρθει η Άνοιξη», «Μια Μαρουδιά απ’ τα Γιάννενα».

Αμέσως μετά ακολούθησε παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.Στους Τσαριτσανιώτες και τους επισκέπτες που βρέθηκαν σήμερα στον Αη Θανάση και παρακολούθησαν το δρώμενο προσφέρθηκε τσίπουρο, αναψυκτικά και γλυκό. Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του Βαγγέλη Σαπουνά στο facebook

Read more...

ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 11.4.17

Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στο 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Χορευτικών Ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 28 Μαϊού από τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου έχει ως εξής:

  • Άφιξη στην πόλη της Ξάνθης στις 10:00 π.μ.
  • Μετά από μια σύντομη βόλτα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης "Μάνος Χατζιδάκις" θα γίνει η πρώτη γνωριμία με την ιστορία της πόλης και με τον διοργανωτή Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης.
  • Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης και ελεύθερος χρόνος για καφέ στα παραδοσιακά σοκάκια της.
  • Στις 13:30 προσέλευση στο Μουσικό κέντρο "ΑΠΟΛΛΩΝ'' ,παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων συλλόγων και ανταλλαγή αναμνηστικών.
*Επίσης την Κυριακή του Θωμά το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα συμμετάσχει στο 1ο χορευτικό οδοιπορικό στην Ελλάδα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική που διοργανώνει ο Μ.Ε.Σ.Αγίου Θωμά Λάρισας.

Read more...

Πρωινός περίπατος για το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης

>> 8.4.17

Τις ομορφιές της φύσης της Τσαριτσάνης απόλαυσαν τα παιδιά του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου.Ξεκινώντας από τα γραφεία του Συλλόγου και αφού διέσχισαν με τα ποδιά  το χωριό έφτασαν στην Α.Παρασκευή. Υπό την επίβλεψή και καθοδήγηση μελών του Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και αρκετών γονέων που ακολούθησαν την διαδρομή περπάτησαν εντός και έκτος μονοπατιού με τελικό προορισμό το καταφύγιο που βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο δάσος της Τσαριτσάνης.


 Στιγμές ξεκούρασης κατά τη διάρκεια της διαδρομής
Ένας απρόσμενος περιπατητής
Πανοραμική άποψη της Τσαριτσάνης και του κάμπου

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP