ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Λάρισας της Πέμπτη

>> 15.12.15

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης καλούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της επ. Ελασσόνας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκέμβρη έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου δικάζονται ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Χάρης Νούσιας και δέκα αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, για το μπλόκο της Μελούνας του 2013.
Για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσει λεωφορείο, 9.15 από την πλατεία της Ελασσόνας και 9.30 από την πλατεία της Τσαριτσάνης.

Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι επισημαίνουν τα εξής:

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Τσαριτσάνης, Αραδοσιβίων, Βαλανίδας, Σαρανταπόρου και Ολύμπου καταγγέλλουμε στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της επαρχίας Ελασσόνας, το μπαράζ των διώξεων με τα νέα αγροτοδικεία που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε βάρος συναδέλφων μας αγροτών και κτηνοτρόφων που πήραν μέρος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στο Μπλόκο της Μελούνας.
Δέκα συνάδερφοί μας αγρότες, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Νομού Λάρισας και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και μάλιστα εις τριπλούν! Δύο δικογραφίες που σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας δικάζονται στις 17 Δεκέμβρη στο Μονομελές Δικαστήριο Λάρισας και άλλη μία στις 13 του Νοέμβρη.
Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι διώξεις έρχονται την ίδια στιγμή που η μικρομεσαία και φτωχή αγροτιά βρίσκεται σε αναβρασμό, ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων του 3ου μνημονίου.
Ας το ξέρουν όμως καλά, ότι με τέτοια φτηνά κόλπα δεν πρόκειται να μας λυγίσουν. Το αγροτικό και κτηνοτροφικό κίνημα στην επαρχία Ελασσόνας είναι αποφασισμένο να τραβήξει μπροστά στην μεγάλη μάχη της επιβίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων και των μικρών και φτώχειων νοικοκυριών της περιοχής. Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Μαζί με τους εργάτες, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, με τους χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα, σα γροθιά, να στήσουμε μπλόκο στο 3ο μνημόνιο, να ανατρέψουμε τιςβάρβαρες πολιτικές, να ανοίξουμε το δρόμο για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της παραγωγής στον τόπο μας, που προτεραιότητα θα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
·         Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα, η τρομοκρατία και οι διώξεις.
·         Ζητάμε από τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους αγωνιστές συναδέλφους μας.
·         Καλούμε τους συναδέλφους μας αγρότες και τον κόσμο της επαρχίας Ελασσόνας τη Πέμπτη 17 Δεκέμβρη και ώρα 10.00 το πρωί, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Λάρισας.
·         Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο, στις 9.15 το πρωί από την πλατεία της Ελασσόνας και στις 9.30 από την πλατεία της Τσαριτσάνης.

Σήμερα αυτοί- αύριο εμείς.
Σήμερα οι διώξεις- αύριο οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Αγροτοκτηνοτροφικοί

Σύλλογοι επ. Ελασσόνας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP