ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΛΑΚΚΟΥΒΑ...

>> 28.11.11

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, μετά το σχετικό δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας ''ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ''. Λόγω της έκτασης που δόθηκε, προέβησαν τελικά στο κλείσιμο της λακκούβας σε δρόμο της Τσαριτσάνης, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των γειτόνων, οι οποίοι είχαν απευθυνθεί στον Μορφωτικό Σύλλογο και τον είχαν καλέσει επί τόπου στο σημείο.


 Το σχόλιο, όπως είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα έχει ως εξής:
  • Στην εποχή του… «Καλλικράτη», εικόνες σαν αυτή θα είναι συνηθισμένες. Μια μεγάλη λακούβα, σε δρόμο της Τσαριτσάνης που εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς, κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, και για τα αυτοκίνητα. Πολλά τα παράπονα των γειτόνων που μας κάλεσαν να καταγράψουμε την εικόνα και μας ενημέρωσαν πως απευθύνθηκαν αρμοδίως, χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα.
 
 Η εικόνα του σημείου σήμερα

Η φωτογραφία με τη λακκούβα, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας

 
Το δημοσίευμα, στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας στη στήλη ''ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ''

Read more...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ- ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

>> 20.11.11

 

 
Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, χρόνο, κόπο και χρήμα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης. Το έργο αυτό παρέδωσε, μέσα σε πανηγυρική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, στους Τσαριτσανιώτες και τους ανθρώπους του πολιτισμού το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2011, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.Ο Μορφωτικός Σύλλογος ανακαίνισε ένα όμορφο κτίσμα που αποτελεί κληροδότημα του Τσαριτσανιώτη Μητροπολίτη Βέροιας Πολύκαρπου Σακκελαρόπουλου και ονομάζεται από τους κατοίκους «Δεσποτικό». Στο κτίριο αυτό στεγάζονται πλέον το νεοϊδρυθέν Λαογραφικό Μουσείο και η Δανειστική Βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα «Ηρακλής Αδαμούλας» προς τιμήν του πρώην προέδρου του Συλλόγου που έφυγε νωρίς.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν με την παρουσία πλήθους κόσμου, δεκάδων μελών του Συλλόγου, κατοίκων της Τσαριτσάνης και πολλών επισκεπτών που βρέθηκαν την μέρα αυτή στην ιστορική κωμόπολη. Μαζί τους πάρα πολλοί καταγόμενοι από την Τσαριτσάνη που βρέθηκαν αυτή τη μέρα στο χωριό ειδικά για να λάβουν μέρος σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην υπερτριαντάχρονη ιστορία του Μορφωτικού Συλλόγου, ενός πολιτιστικού σωματείου με 700 ενεργά μέλη σήμερα.
Στον αγιασμό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και οι ιερείς Αλέξανδρος Ρουμπιές, Γεώργιος Κοντοτάσιος και Αλέξανδρος Νεζεριώτης.
Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Νίκος Βακράτσας και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος. Η εκδήλωση αφιερώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου στα εκατοντάδες μέλη του που πρόσφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη βοήθειά τους για να υλοποιηθεί ο στόχος που τέθηκε. Στους δωρητές του λαογραφικού υλικού, στους δωρητές των 3.000 βιβλίων της βιβλιοθήκης, στους εθελοντές που βοήθησαν στις εργασίες, στους επαγγελματίες για την εργασία και τα υλικά που πρόσφεραν, σε όσους έλαβαν μέρος στην οικονομική εξόρμηση και σε όσους στήριξαν ηθικά την προσπάθεια.
Αμέσως μετά προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους και τον κόσμο γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα που επιμελήθηκαν Τσαριτσανιώτισσες, μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου, ενώ για αρκετές ώρες από την ολοκλήρωση της τελετής πέρασαν από τους χώρους του κτιρίου εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο και να θαυμάσουν το πλούσιο και καλοσυντηρημένο λαογραφικό υλικό.
Στην τελετή έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, δεκάδες προσκεκλημένοι του Συλλόγου, ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Αλεξανδρίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Αντώνης Σκυλλάκος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, οι Αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Γκαμπέτας και Χαρίλαος Τσουβελακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Αβρανάς, οι Τσαριτσανιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιλτιάδης Βαρσάμης, Κώστας Καραγιάννης και Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης  και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας Γιώργος Πετσέτας, τοπικοί σύμβουλοι, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Θανάσης Σερδένης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Νίκος Τσιμπόλης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Κώστας Σαχινίδης, η Δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας Σπύρος Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Τσαριτσάνης Γιάννης Τόλιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Ελασσόνας Θανάσης Βίτκος, η Πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης Μαίρη Μητσιμπόνα, ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης Ορέστης Μιχούλης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, οργανισμών, φορέων και μαζικών οργανώσεων. Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης.

Read more...

Ο γιορτασμός της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

>> 17.11.11


Με τα συνθήματα "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και ''ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑ ΠΑΛH'' πορεύτηκαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Τσαριτσάνης και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου παρουσία εκπροσώπων φορέων και κόσμου τιμήθηκε αγωνιστικά η φετινή επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Στεφάνια στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου που έπεσαν ενάντια στη Φασιστική Χούντα, κατέθεσαν η Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης, οι Σύλλογοι Γονεών Νηπιαγωγείου- Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου, μαθητές, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ και η ΚΝΕ Τσαριτσάνης.Read more...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ''- ΦΥΛΛΟ 122

>> 15.11.11

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ". Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα όπως τυπώνεται πατώντας δεξί κλικ πάνω στις σελίδες και... άνοιγμα σε νέα καρτέλα, όπου με αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα μπορείτε να την διαβάσετε ευκρινώς (σε μεγάλη ανάλυση) ή να την αποθηκέυσετε στον υπολογιστή σας.
Read more...

Η πορεία της πείνας…

>> 14.11.11


Στο Γενάρη και το Φλεβάρη του 1932, στην Τσαριτσάνη υπήρχε έντονος αναβρασμός.  Η φτώχεια και η πείνα είχε αγκαλιάσει ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων.  Η απελπισία είχε κυριεύσει τον εργατόκοσμο της Τσαριτσάνης. Αγρότες οι περισσότεροι, καλλιεργούσαν τη γη και δεν απολάμβαναν τους καρπούς της. Η κατάσταση είχε φτάσει στα όριά της. Ήδη κάποιοι άρχισαν να λυγίζουν, να πεθαίνουν από την πείνα.
Από τότε υπήρχε Κομμουνιστικός Πυρήνας που συσπείρωνε τους πιο συνειδητούς εργάτες και αγρότες, τα πιο τολμηρά παλληκάρια της Τσαριτσάνης που δεν φοβόταν και δε λογάριαζαν τίποτα μπροστά στο δίκιο της εργατικής τάξης. Με δικιά τους πρωτοβουλία ξεσηκώνουν τον κόσμο και πραγματοποιούν μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από την Κοινότητα. Αρχικά έλαβαν μέρος 800 άτομα και στη συνέχεια περισσότερα από χίλια, ζητώντας ψωμί και δουλειά.
Τελικά κατάφεραν και πραγματοποίησαν μια σπουδαία ηρωική πράξη, που έχει καταγραφεί στην ιστορία: την πορεία της πείνας. Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε προς την Ελασσόνα, με αίτημα «Ψωμί ή Δουλειά».
Η πορεία αντιμετώπισε της σκληρή καταστολή, αλλά παρ’ όλα αυτά η αποφασιστικότητα είχε αποτέλεσμα και μετά την επιτυχία της οι αρχές και η Κοινότητα αναγκάστηκαν να διανείμουν καλαμπόκι στους πεινασμένους κατοίκους.
Οι Τσαριτσανιώτες πέτυχαν έτσι μια μεγάλη νίκη χάρη στο ηρωικό ΚΚΕ. Γλίτωσαν αυτοί και οι οικογένειές τους γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι και δε λύγισαν μπροστά στην τρομοκρατία και τις φοβέρες.
Τα γεγονότα αυτά  καταγράφει πολύ γλαφυρά η εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» στο φύλλο της 20 Φεβρουαρίου 1932, στην πρώτη σελίδα. Να πως καταγράφει  ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ το γεγονός:

«ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Όπως πληροφορούμαστε απ' την Τσαριτσάνη η πείνα έχει αγκαλιάσει επικίνδυνα τα φτωχά στρώματα των αγροτών. Προ δεκαπενθημέρου μάλιστα και πλέον πέθανε ο εργάτης Τσιμπόλης από πείνα, αφίσας πίσω πολυμελή οικογένεια.
Ο κομμουνιστικός πυρήνας του χωριού άρχισε προ καιρού κινητοποίηση των αγροτών γύρω από τα ζητήματα τους. Στις 31 του παρελθόντος μηνός έγινε με την πρωτοβουλία του συγκέντρωση πεινασμένων εργατοαγροτών έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα. Πήραν μέρος γυναικόπαιδα, στην πρώτη δε γραμμή βρισκόντουσαν οι πιονέρηδες με τα μέλη του Κόμματος και της Νεολαίας. Οι συγκεντρωμένοι έφθασαν τους 800.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Αφού μίλησε ένας σύντροφος βγάλανε τριμελή επιτροπή ή οποία ανέπτυξε στο κοινοτικό συμβούλιο στα αιτήματα των διαδηλωτών.
Ο πρόεδρος της κοινότητος ειρωνικά απάντησε πως θα δοθούν ενισχύσεις ύστερα από τρεις μέρες. Όλοι όμως οι διαδηλωτές φωνάζουν
-Πεινάμε!
-Ψωμί ή δουλειά!
-ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΩΝΑ
Εν τω μεταξύ η μάζα όλο και ενισχύονταν από καινούργιους αγρότας. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 1200 περίπου. Το κοινοτικό συμβούλιο βλέποντας την επιμονή και την αγανάχτηση της μάζας που δεν ξεγελιώνταν με υποσχέσεις αναγκάστηκε να υποκύψει
στην αξίωση να γίνει πορεία προς την Ελασσώνα. Αυτό φυσικά είχε κι άλλον
σκοπό. Αφού δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τη φτωχολογιά έπαιρνε μέρος στην πορεία να την εκφυλίσει.
Με την επιτροπή λοιπόν μπροστά και το κοινοτικό συμβούλιο τράβηξαν οι
διαδηλωτές προς την Ελασσόνα. Οι χωροφύλακες βλέποντας την αποφασιστικότητα και την αγανάκτηση της μάζας δεν τόλμησαν να επέμβουν.
Στο δρόμο οι χωρικοί φώναζαν:
-Πειναμε!
-Ψωμί ή δουλειά!
Όταν μετά τρίωρο σχεδόν πορεία έφτασαν έξω απ' την Ελασσόνα βρέθηκαν μπροστά σε χωροφύλακες Ιππείς και πεζούς με επικεφαλής ένα μοίραρχο που σκοπό είχαν να εμποδίσουν την είσοδο.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Στη φωνή της μάζας:
-ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!, ο μοίραρχος διέταξε τους χωροφύλακες να πυροβολήσουν. Οι χωροφύλακες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, οι διαδηλωτές όμως. χωρίς να χάσουν ούτε επί στιγμή την ψυχραιμία τους απάντησαν με λιθοβολισμό.
Η μαχητικότητα των χωρικών έκανε τον επικεφαλής να διατάξει σταμάτημα των πυροβολισμών.
Απ' την συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ο Θωμάς Λαμπίρης που τον πάτησαν τα άλογα στο πόδι και το χτύπημα αστυνομικών απ' τους λιθοβολισμούς! Εν τω μεταξύ απεφασίσθη και πήγε την πόλη οχταμελής επιτροπή των διαδηλωτών με το κοινοτικό συμβούλιο και έστειλε τηλεγράφημα στη Κυβέρνηση με τα αιτήματα τους. Ποια ήταν
η αιτία που δεν πήγαν όλοι μαζί στην Ελασσώνα δεν μας γράφει ο ανταποκριτής μας. Η τρομοκρατία ή το Κοινοτικό Συμβούλιο. Απ' τα γεγονότα όπως αναφέρονται. μάλλον το κοινοτικό συμβούλιο δεδομένου πως η τρομοκρατία είχε τσακισθεί ως ένα σημείο.
Το σταμάτημα των ποροβολισμών δεν μπορεί αλλοιώτικα να εξηγηθεί παρά μονάχα με την μαχητική αντεπίθεση της μάζας. Έτσι το κοινοτικό συμβούλιο έπαιζε και δω τον προδοτικό του ρόλο.
Πρέπει να πούμε στους συντρόφους διαδηλωτές της Τσαρίτσανης πως η μαζική τους είσοδο στην πόλη και η μαχητική τους πόλη έκαναν τις αρχές να τους λογαριάσουν ακόμα περισσότερο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αφού η επιτροπή και το κοινοτικό συμβούλιο γύρισαν πίσω, όλοι μαζί οι χωρικοί γιομάτοι, ενθουσιασμό επέστρεψαν στο χωριό. Η αστυνομία της Τσαρίτσανης και της Ελασσώνος την άλλη μέρα άρχισε να μετέρχεται τρομοκρατικά μέτρα για να λυγίσει την πόλη των χωρικών.
Και φυσικά πρώτα απ' όλα την προσοχή της την έριξε στους πιο συνειδητούς. Συνέλαβε 26 εν όλω αγρότες, τους οποίους μετέφερε στη Λάρισα. Μετά τις σχετικές ανακρίσεις που έγιναν απωλύθηκαν οι 16 οι υπόλοιποι προφυλακίστηκαν».


Για τα γεγονότα υπάρχει επίσης αναλυτική παράθεση στο βιβλίο «Η ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ» της Κοινότητας, σελίδες 192-194.

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Ζ. Βλαχογιώργος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα "ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ", φύλλο 122- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 201

Read more...

ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ

>> 8.11.11

20 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, χρόνο, κόπο και χρήμα το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου ολοκλήρωσε την ευθύνη που ανέλαβε. Στις 20 Νοεμβρίου παραδίδει στο λαό της Τσαριτσάνης και στη νεολαία του χωριού έναν χώρο πολιτισμού, όπου θα στεγαστεί το νεοϊδρυθέν Λαογραφικό Μουσείο και η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Ηρακλής Αδαμούλας».
 Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο «Δεσποτικό», όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος έβαλε τη δική του σφραγίδα. Σήμερα η εικόνα του κτιρίου είναι πολύ διαφορετική, μετά τις παρεμβάσεις του Συλλόγου και τις προσπάθειες που είχαν τη στήριξη των κατοίκων της Τσαριτσάνης και των Απανταχού Τσαριτσανιωτών, που με τις σημαντικές τους προσφορές συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.
Στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα  11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος καλεί όλους τους Τσαριτσανιώτες, τη νεολαία, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και τους ανθρώπους πολιτισμού, να τιμήσουν την εκδήλωση και να αγκαλιάσουν το νέο στέκι του πολιτισμού στην Τσαριτσάνη, στην νέα του πορεία.
Το πρόγραμμα της τελετής των εγκαινίων έχει ως εξής:
-          Αγιασμός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου.
-          Χαιρετισμός του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου.
-          Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης κ. Νίκου Βακράτσα.
-          Επίσκεψη στου χώρους του κτιρίου.
-          Δεξίωση.
Η τετρασέλιδη Πρόσκληση- Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Read more...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου ευχαριστεί τους συγχωριανούς και συμπατριώτες μας, που με τις σημαντικές τους προσφορές συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης και διαμόρφωσης του «Δεσποτικού». Όπως ευχαριστούμε και όσους ανώνυμα πρόσφεραν τη βοήθειά τους, πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:
-          Τον Στέφανο και Γιώργο Ιωαν. Μητσιμπόνα, για τη δωρεά όλων των οικοδομικών υλικών που χρειάστηκαν για να γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες στο κτίριο,
-          Τον Γεώργιο Ελευθ. Βελώνη, για τη δωρεά των μαρμάρων για την κουζίνα που κατασκευάστηκε στο κτίριο και της πέτρας που τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του κτιρίου,
-          Τον Παναγιώτη Ιωαν. Νούσια για τη δωρεά των πλακιδίων της κουζίνας και την τοποθέτηση των πλακιδίων και της πέτρας στο πεζοδρόμιο που κατασκευάστηκε έμπροσθεν του κτιρίου,
-          Τον Βαγγέλη Αθαν. Γκουγκουλούλη για τις οικοδομικές εργασίες αξίας 150 ευρώ που έκανε, χωρίς να πληρωθεί δωρίζοντας το ποσό στην Οικονομική Εξόρμηση για την υπόθεση του Μουσείου,
-          Τον Βαγγέλη Πουτόκα, για την χαμηλή προσφορά που έκανε στον ελαιοχρωματισμό των χώρων του κτιρίου,
-          Τον Βελισσάριο Ράμμο για την ειδική τιμή που έκανε για τις υδραυλικές εργασίες της τουαλέτας και της κουζίνας του κτιρίου,
-          Τα Έπιπλα Καραγιάννης στην Τσαριτσάνη για τη δωρεά δύο γραφείων για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης,
-          Τον Νίκο Στραβοκώστα για τη δωρεά προς το Σύλλογο ενός πανώ και την κατασκευή μια ταπετσαρίας στον προθάλαμο του κτιρίου,
-          Τον Χρήστο Τσομπανάκο για την ειδική τιμή που έκανε για τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στην αυλή του κτιρίου και ορισμένες άλλες συμπληρωματικές εργασίες,
-          Την Θάλεια Σκάντζου για τη δωρεά στολοθηκών για τις παραδοσιακές στολές του Συλλόγου,
-          Τον Δημήτριο Κων. Γουναρά για τη δωρεά φαρμακευτικού υλικού για το Φαρμακείο του Συλλόγου.

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP