ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αλλάζει εικόνα το κτίριο του «Δεσποτικού»

>> 17.8.11



Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Μορφωτικό Σύλλογο τα έργα κατάλληλης διαμόρφωσης του κτιρίου όπου θα στεγαστεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης.
 Από την πλευρά του Δ.Σ. του Συλλόγου υπάρχει η εκτίμηση πως βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό στάδιο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου αγοράστηκε και τοποθετήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του καινούργιου εξοπλισμού. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες αφορούν την εύρυθμη διαμόρφωση των χώρων, την τακτοποίηση των πραγμάτων, και την σωστή αρχειοθέτηση και κατανομή του υλικού. Εξωτερικά απομένουν να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμη, τα οποία αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στο μήνα Αύγουστο.
Την ευθύνη για όλες τις εργασίες που πραγματοποιούνται και όλα τα έξοδα έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Μορφωτικός Σύλλογος. Για το λόγο αυτό κηρύχθηκε Οικονομική Εξόρμηση, η οποία είναι σε εξέλιξη, με στόχο να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται για να γίνει το «Δεσποτικό» ένας χώρος πολιτισμού για την Τσαριτσάνη, που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Υπάρχει αισιοδοξία, καθώς παρά την οικονομική συγκυρία, το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου πιστεύει ότι τελικά θα καλυφθούν οι στόχοι της.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε στο κλείσιμο του πρώτου τριμήνου ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.
Με σχετική ανοιχτή επιστολή του το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της εξόρμησης και να συμβάλλουν εθελοντικά σε διάφορες εργασίες. Επίσης το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου καλεί όλους τους Τσαριτσανιώτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια, να προσφέρουν αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος για να εμπλουτίσουν τη συλλογή του Μουσείου, βιβλία για να ενισχύσουν τη Βιβλιοθήκη και να συνεισφέρουν οικονομικά για την κάλυψη των εξόδων, με το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας.
Η καταβολή συνδρομών και κάθε είδους ενισχύσεων προς το Μορφωτικό Σύλλογο και η έμπρακτη συνδρομή στις προσπάθειες του Δ.Σ. μπορεί να γίνει είτε απευθείας στα μέλη του Δ.Σ., είτε μέσω ταχυδρομικής επιταγής στην ταχυδρ. Διεύθυνση:
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ Νομού ΛΑΡΙΣΑΣ
Τ.Κ. 40200
Άλλωστε, στη διάθεση όλων για κάθε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση τα τηλέφωνα 6973802471 (Νίκος Βακράτσας) και 6973037485 (Χάρης Νούσιας).

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP