ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με απόδημους Τσαριτσανιώτες

>> 24.8.10

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 21.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης με τους απόδημους Τσαριτσανιώτες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο χωριό.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου να προβάλλει στους απόδημους σημαντικό κομμάτι της δράσης του, αλλά και να πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου, όπου οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου να ιδρύσει τη Δανειστική Βιβλιοθήκη «ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΑΜΟΥΛΑΣ» η οποία λειτουργεί για το κοινό δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης μπόρεσαν να δουν μέρος του πλούσιου λαογραφικού υλικού που βρίσκεται στα χέρια του Συλλόγου, ο οποίος έχει σαν σκοπό να ιδρύσει λαογραφικό μουσείο. Ακολούθησε επίσκεψη στην πλατεία όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος πρόσφερε καφέ στους απόδημους και βγήκε η αναμνηστική φωτογραφία.

Το Δ.Σ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχαν οι απόδημοι και συνεχίζουν να προσφέρουν στο Μορφωτικό Σύλλογο τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας ηθικά και οικονομικά τις δράσεις του.

Read more...

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ- ΒΟΛΛΕΫ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ την Τρίτη 27 Ιουλίου

Φέτος, από τις 4 μέχρι τις 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου και βόλλεϋ του Γυμνασίου- Λυκείου το 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ- ΒΟΛΛΕΫ του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, όπου έρχεται σαν συνέχεια από το περσινό για να το καθιερώσει.

20 ομάδες συμμετείχαν και 200 αθλητές, με συμμετοχές διπλάσιες από τις περσινές, γεγονός που δείχνει την αποδοχή και τη στήριξη της πρωτοβουλίας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων μπορεί να υπήρξαν προβλήματα για τα οποία ο Μορφωτικό Σύλλογος αναλαμβάνει την ευθύνη. Η κριτική όλων μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε κάποιες αρνητικές πλευρές της φετινής διοργάνωσης να διορθωθούν γιατί θα υπάρχει συνέχεια του θεσμού.

Πρώτη ομάδα στο βόλλεϋ αναδείχτηκε το «κλαμπ Ζ» και στο μπάσκετ η ομάδα «Αετοί Τσαριτσάνης». Φέτος το τουρνουά εμπλουτίστηκε με διαγωνισμό τριπόντων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου, ημέρα του τελικού του μπάσκετ. Νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Χήρας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, θερμές ευχαριστίες στις Αμπουαμπρία Μύριαμ, Πλή Χαρά και Μπαμπάλη Ευριδίκη που ήταν η γραμματεία των αγώνων, τους Βαλατσό Γιάννη, Λουτριώτη Κώστα, Βακράτσα Κώστα, Γαβριήλ Βασίλη, Τσιφιτσόγλου Κατερίνα, Λίκαϊ Μπερνάρντο, Ράμμο Κώστα, Φλώρο Νίκο, Προβατά Σάκη, Καραμήτσιο Σάκη,

Και ακόμη τους Συλλόγους διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου και το Γυμνασίου- Λυκείου για την παραχώρηση των χώρων, τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά, τους αθλητές και τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία, της κωμόπολης και απ’ όλη την επαρχία, για τη συμμετοχή της που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Διανύουμε μία περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ιδιαίτερα δύσκολη. Όλα γύρω μας αλλάζουν πολύ γρήγορα, νέες αξίες και συνήθειες επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής μας.

Κατακτήσεις, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες χάνονται εν ριπή οφθαλμού. Η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία χάνουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και παύουν να είναι δωρεάν. Γίνονται εμπορεύματα για να εξυπηρετήσουν την συγκέντρωση όλο και μεγαλύτερου κέρδους. Θα καταντήσουν προνόμιο των λίγων που θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις ακριβά παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην ίδια μοίρα ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ο οποίος χάνει τα μαζικά του χαρακτηριστικά. Το δικαίωμα στην αθλητική παιδεία και στην άθληση αποκτά χαρακτήρα υπηρεσιών που αγοράζονται, που προσφέρονται αντί ανταλλάγματος. Οι χώροι άθλησης είναι λίγοι και περιορισμένοι. Ελέγχονται από επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους που απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση σε οποιονδήποτε θέλει να αθληθεί.

Η νεολαία κυρίως, έρχεται αντιμέτωπη με φραγμούς, με τείχη που υψώνουν όλοι αυτοί που βλέπουν τον αθλητισμό σαν κερδοφόρα επιχείρηση.

Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης. Γιατί έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό και να προσφέρει τις δυνατότητες και την ευκαιρία για άθληση, για συναγωνισμό μέσα σε ευγενή πλαίσια, για την προβολή αξιών όπως η ομαδικότητα, η δύναμη της θέλησης.

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP