ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναβίωση εθίμου Πασχαλιάτικου χορού την 2η μέρα του Πάσχα

>> 14.4.18


Με σεβασμό στη διάσωση της τοπικής Πολιτιστικής-Θρησκευτικής μας κληρονομιάς αναβίωσε και φέτος με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, το έθιμο του Πασχαλιάτικου χορού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στον Αη- Θανάση της Τσαριτσάνης.
Τα δρώμενα έλαβαν χώρα στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγιού Αθανασίου, τη Δευτέρα 9 Απριλίου εκεί όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Διοίκηση του Συλλόγου πρόσφερε στους επισκέπτες τσίπουρο και γλυκό και αμέσως μετά άρχισε ο χορός στο πλάτωμα του χώρου, όπου κάθε χρόνο μικροί και τρανοί όπως παλιά χόρευαν και τραγουδούσαν ντοπιούς χορούς και πασχαλιάτικα τραγούδια όπως "Στου Αη- Θανάση την αυλή", "Σήμερα Δέσπωμ' Πασχαλιά", "Βάγγιω", "Μαρουδιά", "Πότε θα έρθει η Άνοιξη" κ.α.
Στη συνέχεια το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία χορούς από την Ήπειρο και την Θεσσαλία, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Στην αναβίωση του εθίμου του Πασχαλιάτικου χορού συμμετείχε πλήθος κόσμου από την Τσαριτσάνη και την περιοχή και πολλοί απόδημοι Τσαριτσανιώτες.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP