ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σεισμός στην Ελασσόνα.Ενας χρόνος μετά!

>> 3.3.22

Ένας χρόνος πέρασε από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μάρτη 2021, όταν στις 12:16 η γη άρχισε να σείεται στην περιοχή Ελασσόνας και Τυρνάβου με την δόνηση να γίνεται αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας.

 

Σήμερα έναν ακριβώς χρόνο μετά τον σεισμό και αυτό που έχει μείνει από τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υπουργοί και οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες της περιφέρειας  που έκαναν παρέλαση εκείνες τις μέρες, είναι τα πολλά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα οι πληγέντες κάτοικοι:


- Για δεκάδες οικογένειες δεν έχει λυθεί ακόμα το ζήτημα της στέγασης, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σπιτιών,με αποτέλεσμα οι οικογένειες να διαμένουν "προσωρινά" σε κοντέινερ αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων.


-Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών τους, δυσχεραίνουν ως και απαγορεύουν τους πληγέντες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανέγερση νέου σπιτιού.


Για την αποκατάσταση κατοικιών -ζημιών πρέπει να αποζημιωθούν όλοι στο 100%.


 Οι σεισμόπληκτοι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι μικροί επαγγελματίες, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά, έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα τους. 


- Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια  για  την κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτηρίων,με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού για τους κατοίκους και τους διερχόμενους, όπως έγινε πρόσφατα στη Λάρισα όπου ένας 22χρονος φοιτητής έχασε την ζωή του όταν έπεσε πάνω του τοιχίο από ετοιμόρροπο κτίριο.


- Δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής που υπέστη ζημιές από τον σεισμό. Οι "προσωρινές" λύσεις όπως έγινε στο Μεσοχώρι με την ιρλανδική διάβαση δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.


Η κυβέρνηση,η περιφερειακή και τοπική διοίκηση έχουν τεράστιες ευθύνες για όλη αυτή τη κατάσταση. Στις άμεσες - κατεπείγουσες ανάγκες των σεισμόπληκτων δεν μπορεί να απαντούν με ρυθμούς χελώνας και με το «νίπτω τας χείρας μου».


Δική μας ευθύνη και χρέος είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τους σεισμόπληκτους, με όλο το λαό της περιοχής μας, για να υπάρξουν άμεσες, δίκαιες και ολικές αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, και αυτό θα κάνουμε!






ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP