ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμου του εξ Οικονόμων πραγματοποίησε η "Αδελφότης των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών"

>> 22.3.19


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μάρτη 2019 στην Ιερά Μονή των Ασωμάτων Πετράκη το αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Οικονόμου εξ Οικονόμων.
Στην ζωή,το έργο και τη δράση του Τσαριτσανιώτη Διδασκάλου του Γένους αναφέρθηκε με ομιλία του ο κ. Θωμάς Παπασάνδας. 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
 Οι φωτογραφίες είναι από τη νέα σελίδα της "Αδελφότης των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών" στο facebook στην οποία ευχόμαστε καλή αρχή!




Read more...

Παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη



Στην καθιερωμένη Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων που διοργανώθηκε φέτος από τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης  συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
 Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν χορούς από την Μακεδονία και την Θεσσαλία,κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
 Συγχαρητήρια στην Χοροδιδάσκαλο των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου κ. Πάσχου Ελισσάβετ,καθώς και στους μικρούς χορευτές και των δυο Συλλόγων.

Read more...

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου

>> 13.3.19


  Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.Η αρχή έγινε το Σάββατο 9 Μάρτη με το Disco/maske party του Συλλόγου όπου δεκάδες μεταμφιεσμένοι νέοι με ευρηματικές ιδέες,απίθανες εμπνεύσεις και αρκετή δόση σάτιρας διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της μουσικής του Dj Spiros Tsoyris.
   Χαρακτηριστικά γενικευμένης γιορτής και ευθυμίας έλαβε η επόμενη μέρα της Κυριακής της Αποκριάς στην Τσαριτσάνη όπου ξετυλίχτηκε από τις 11 το πρωί το παραδοσιακό έθιμο "Γαϊτανάκι". Το "Γαϊτανάκι" λειτούργησε σαν μαγνήτης για το πλήθος του κόσμου,που το παρακολούθησε από τους δρόμους τις γειτονιές και  τα μπαλκόνια των σπιτιών  σε όλο το μήκος της διαδρομής από το "Δεσποτικό" ως το "Αλκαζάρ",την "Μπουμπουτσιά",την "Παναγιά" και βέβαια στην κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης .Στην συνέχεια υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες οι καρναβαλιστές και μη οπλίστηκαν με ανεξάντλητο κέφι,αστείρευτο παλμό και αυθεντική διάθεση αναστατώνοντας το κέντρο του χωριού,όπου στήθηκε γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας.
  "Υπεύθυνοι" για την επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν όλοι οι Τσαριτσανιώτες,τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς και το πλήθος των επισκεπτών που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και είχαν το δικό τους μερίδιο με αυθορμητισμό και ενθουσιασμό σε αυτές τις μέρες χαράς και διασκέδασης.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
 "Γαϊτανάκι"

Disco/maske party







Read more...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Τσαριτσάνη από τον Μορφωτικό Σύλλόγο

>> 2.3.19


  • Σάββατο 9 Μάρτη

Όπως και να το κάνουμε Αποκριές χωρίς χορό δεν γίνεται,φορέστε την καλή σας διάθεση λοιπόν και ότι στολή επιθυμείτε και ελάτε στο DISCO/MASKE Party στο cafe/bar FAB στην Τσαριτσάνη.
-Ώρα έναρξης 21:00

  • Κυριακή 10 Μάρτη
Η παράδοση συναντά τις Αποκριές.Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι το Γαϊτανάκι,ένα έθιμο που συνδέεται με την αυθεντική,παραδοσιακή αποκριάτικη διασκέδαση και έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.Στις 11:30 από το "Δεσποτικό" την έδρα του Μορφωτικού Συλλόγου οι μεταμφιεσμένοι μικροί και μεγάλοι θα ξεκινήσουν την παρέλαση τους με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:Αλκαζάρ-Μπουμπουτσιά-Παναγιά όπως το θέλουμε και όπως το ζητούσαν και οι κάτοικοι,καθώς θεωρούμε ότι οι γειτονιές πρέπει να έχουν ζωή και να μην είναι ησυχαστήρια και αυτό επιτυγχάνεται και με αυτόν τον τρόπο και θα καταλήξουμε στους κεντρικούς δρόμους της πλατείας όπου θα στηθεί γλέντι με δημοτική ορχήστρα. 
-Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το παιδικό χορευτικό και το τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Συλλόγου.

Από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης το 1982.Το Γαϊτανάκι στο Γυμνάσιο








Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP