ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

>> 29.6.18


Την Τετάρτη 20 Ιουνίου παραμονές της Παγκόσμιας μέρας Μουσικής πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή γιορτή του Μουσικού Τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μικροί μουσικοί-μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί-μουσικοί κ. Αλίνα Πάσχου και κ. Αντώνης Βλαχογιώργος. Οι μουσικοί παρουσίασαν κομμάτια του Ελληνικού και Ξένου ρεπερτορίου και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που απαρτίζονταν από γονείς,συμμαθητές και φίλους.
Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνος του Μουσικού Τμήματος κ. Αλίνα Πάσχου η οποία ανάμεσα στ' άλλα τόνισε:"Τα οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς,ώστε να πιστέψουν οι ίδιοι για την αξία και την προτεραιότητα αυτής της βασικής τέχνης.Η ιδέα της μουσικής εκπαίδευσης από μόνη της είναι καλή.Λίγοι θα έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να ξέρουν κάτι από μουσική.Μα στην ουσία σαν προτεραιότητα,η μουσική εκπαίδευση δεν είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όταν οι γονείς βάλλονται από τα πρέπει της σύγχρονης κοινωνίας.Μέσα από έρευνες  που έχουν πραγματοποιηθεί,αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική,μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο.Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα".
Κλείνοντας παρότρυνε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την μουσική καθώς όπως τόνισε:"η μουσική αναπτύσσει την δημιουργικότητα και την φαντασία καθώς και την έκφραση".
Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου με καλοκαιρινά τραγούδια.
Η παιδική χορωδία








ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP