ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσθήκη αίθουσας και τοποθέτηση εξοπλισμού στη Δανειστική Βιβλιοθήκη

>> 4.8.15



Όταν ιδρυόταν το 2008 η Δανειστική Βιβλιοθήκη «Ηρακλής Αδαμούλας», του Μορφωτικού Συλλόγου, κανείς δεν φανταζόταν ότι κάποτε θα γινόταν η μεγαλύτερη δανειστική βιβλιοθήκη στην επαρχία Ελασσόνας.
Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Δειλά βήματα στην αρχή, με κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές μέχρι που κάποια στιγμή έγινε η μεγάλη έκρηξη. Βιβλία άρχισαν να έρχονται από παντού. Στην πορεία, ήρθαν και τα βιβλία της παλιάς κοινοτικής βιβλιοθήκης. Και η ανταπόκριση αυτή του κόσμου, συνεχίζεται…
Όσο μεγαλώνει η συλλογή των βιβλίων, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για επέκταση της βιβλιοθήκης. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τη συμπαράσταση του κόσμου του χωριού, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να αξιοποιήσει μια ακόμη αίθουσα του Δεσποτικού ώστε να εγκατασταθεί εκεί το υπόλοιπο τμήμα της Συλλογής των βιβλίων. Σήμερα, ο αριθμός των βιβλίων έχει ξεπεράσει τις 10.000, χωρίς να έχουμε τον ακριβή αριθμό, καθώς είναι σε εξέλιξη η ταξινόμηση και αρχειοθέτησή τους.
Η αίθουσα λοιπόν ετοιμάστηκε, οι βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν, και απομένει η κατανομή του υλικού. Έτσι, πλέον, όλος ο ισόγειος χώρος του Δεσποτικού στεγάζει τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου, με τους χώρους να μπορούν παράλληλα να φιλοξενήσουν και άλλες δραστηριότητες. Από το Φθινόπωρο για παράδειγμα, θα φιλοξενούνται εκεί και τα μαθήματα Μουσικής. Επίσης, είναι γνωστό ότι η μία αίθουσα χρησιμεύει σαν αναγνωστήριο, όπου υπάρχουν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Μπορεί η αίθουσα αυτή να γίνει χώρος διαλέξεων, μαζώξεων και προβολών.
Με την προοπτική το Δεσποτικό, να γίνει ένας ανοιχτός πολυχώρος πολιτισμού, ένα στέκι για το λαό και τη νεολαία της Τσαριτσάνης. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, τοποθετήθηκαν δύο κλιματιστικά που αρκούν για τον κλιματισμό όλου του ισογείου, και μια μεγάλη τηλεόραση 50 ιντσών, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται παρουσιάσεις και προβολές.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι τα κλιματιστικά ήταν δωρεές συμπατριωτών μας, όπως και η τηλεόραση που μας τη δώρισε ο φαρμακοποιός Μίλτος Μπέης. Το κόστος επίσης των βιβλιοθηκών, καλύφθηκε χάρη σε οικονομικές ενισχύσεις.
Έτσι, οι συνθήκες στο Σύλλογο, όπως και η εν γένει εικόνα του, βελτιώθηκαν αρκετά. Τώρα ο χώρος ανοίγει περιμένοντας τον κόσμο και τη νεολαία του χωριού.

Από το Φθινόπωρο θα βγει νέο πρόγραμμα λειτουργίας στο Σύλλογο ενώ θα λάβουν χώρα κάποιες διαλέξεις, σεμινάρια και προβολές ταινιών σταθερά όλη την επόμενη περίοδο.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP