ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πανηγύρι Τσαριτσάνης 2015

>> 4.8.15


·        Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, οι οποίες συνέπεσαν με το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και την έμπρακτη έκφραση στήριξης προς το Σύλλογο. Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν εμπόδισε τον κόσμο να απολαύσει τις εκδηλώσεις και να διασκεδάσει.
Την ίδια ώρα οι εκδηλώσεις του Συλλόγου έδωσαν ανάσα στην τοπική αγορά. Ο Σύλλογος προτίμησε την τοπική αγορά, στηρίζοντας τους επαγγελματίες του χωριού μας ενώ και τα μαγαζιά κινήθηκαν.

Το πάρτι νεολαίας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σάββατο 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο της «Κρυόβρυσης», το πάρτι νεολαίας του Συλλόγου. Είναι μια πρωτοβουλία των νέων του χωριού μας, που κάθε χρόνο συγκροτούν εθελοντικές ομάδες για την προετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.
Έτσι και φέτος, την παραμονή και από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες νεολαίοι ετοίμασαν το χώρο και τακτοποίησαν όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες. Από νωρίς το βράδυ άρχισε η προσέλευση του κόσμου, τον οποίο εξυπηρετούσαν εθελοντές, προσφέροντας σουβλάκια, λουκάνικα, μπύρες και αναψυκτικά σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση του Συλλόγου.
Σε μια καταπληκτική τοποθεσία φυσικής ομορφιάς, μέσα στο ποτάμι, οι νέοι του χωριού μας διασκέδασαν μέχρι το πρωί ανανεώνοντας του ραντεβού.

Θέατρο σκιών
Το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουλίου, ήταν αφιερωμένο στα παιδιά. Ο διαχρονικός ήρωας Καραγκιόζης, και οι υπόλοιπες μορφές του θιάσου του καρδιτσιώτη καραγκιοζοπαίχτη Μάκη Χάρμπα, ταξίδεψαν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των σκιών.
Τα παιδιά γέλασαν, φώναξαν, τραγούδησαν, συμμετείχαν και πάνω απ’ όλα διδάχτηκαν το ήθος που αποπνέει η μορφή αυτή του λαϊκού θεάτρου.

Άγιος Παντελεήμονας
Τη Δευτέρα το πρωί, 27 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα ναό του Άγιου Παντελεήμονα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων.
Συμμετείχε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαριτσιανιωτων Αθήνας Δημήτρης Χατζηλέλεκας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Μετά το τέλος της λειτουργίας ο Μορφωτικός Σύλλογος πρόσφερε στον κόσμο γλυκό και αναψυκτικό.

Η κεντρική μέρα
Από νωρίς το πρωί μέλη του Συλλόγου και εθελοντές, ανέλαβαν δουλειά ώστε να ετοιμαστεί η πλατεία για το μεγάλο γλέντι. 1000 καρέκλες περίπου και τραπέζια του Συλλόγου στρώθηκαν, για τους συγχωριανούς μας και τους επισκέπτες.
Παρά το ότι το πανηγύρι συνέπεσε με εργάσιμη και δύσκολη μέρα σαν τη Δευτέρα, ήδη στις 10.00 το βράδυ, στην πλατεία δεν έπεφτε καρφίτσα.
Μετά από έναν μικρό χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χάρη Νούσια, άρχισε το γλέντι με την δημοτική ορχήστρα του Γιάννη Λίτσιου. Ο κόσμος χόρεψε, γλέντησε και απόλαυσε μια υπέροχη απ’ όλες τις απόψεις βραδιά, παρά την άπνοια που επικρατούσε, σε μια βραδιά από τις πιο ζεστές του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε ο συμπατριώτης μας Σάκης Μπέης, ο οποίος με την γνήσια δημοτική φωνή του παρέσυρε τον κόσμο στο χορό.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP