ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΩΤΗΡΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

>> 7.8.14


Ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (6 Αυγούστου) ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης διοργάνωσε και φέτος πεζοποριακή εξόρμηση στο φερώνυμο εξωτικό ξωκλήσι, που βρίσκεται στην κορφή ενός πελώριου μετέωρου βράχου λίγα μόλις χιλιόμετρα βόρεια της κωμόπολης (περίπου 20΄ λεπτά με το αυτοκίνητο).

Στο ιερό προσκύνημα του Αη Σωτήρα (τοπική ονομασία) συνέρευσε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πλήθος πιστών, όπου παρακολούθησε με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία, αντλώντας παράλληλα χαλάρωση και ξεκούραση ψυχής από τη μαγευτική θέα που προσφέρει απλόχερα το τοπίο.
Ζωντάνεψε ο χώρος μέσα και έξω από το μικρό ναό τόσο από τις ψαλμωδίες όσο και από την παρουσία του κόσμου, που με πίστη, αγάπη και απλότητα σκαρφάλωσε εκεί ψηλά για να προσκυνήσει τη Χάρη Του.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από την πλατεία της Τσαριτσάνης στις 6:45 το πρωί, βαδίζοντας οι περιπατητές στο χαραγμένο καταπράσινο παλιό μονοπάτι μέσω Σμίξης, κάτι που διήρκησε μία ώρα περίπου και ακολουθώντας κατά την επιστροφή τον χωμάτινο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος διακλαδίζεται με τη διαδρομή προς τη μονή Βαλέτσικο.

Κάναμε μια ολιγόλεπτη στάση στην τοποθεσία Κρυόβρυση, ατενίζοντας από μακριά με χαρά και καμάρι τον ιερό βράχο και πριν κατηφορίσουμε για το χωριό, δώσαμε την ευχή και την υπόσχεση να ξανανταμώσουμε με την ίδια διάθεση στο ίδιο μέρος και του χρόνου.   

 Γιώργος Μπαμπάλης
















ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP