ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ένα "καλοκαιρινό ταξίδι" στην Τσαριτσάνη

>> 8.7.14



Ένας κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης άνοιξε το βράδυ της Κυριακής 6 Ιουλίου στην ιστορική κωμόπολη, με  τη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου (Οικονόμειος Σχολή).

Η χορωδία συστάθηκε πριν 10 μήνες και στελεχώθηκε από γυναίκες και άνδρες της Τσαριτσάνης και της Ελασσόνας, που έχουν πρώτα από όλα αγάπη και όρεξη για τη μουσική και το τραγούδι, θέλοντας παράλληλα να συνεισφέρουν στην πρόοδο και πολιτιστική ανάταση του τόπου τους.

Αποτελεί χρέος στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας της Τσαριτσάνης ανέφερε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ Χάρης Νούσιας καθώς είναι μια νέα προσπάθεια η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολυποίκιλες δραστηριότητες του συλλόγου, που απαρτίζουν η έκδοση τριμηνιαίας εφημερίδας, η σελίδα στο διαδίκτυο, η πλούσια Δανειστική Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, τα Χορευτικά Τμήματα, η Κινηματογραφική Λέσχη και τελευταία το Μουσικό Τμήμα και η Χορωδία, όπως κατέληξε. 

Το πολυσύνθετο κοινό των 500 και πλέον ατόμων που παρακολούθησε την εκδήλωση, απόλαυσε κατά την παρθενική δημόσια εμφάνιση της χορωδίας εξαιρετικά έντεχνα ακούσματα των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, κ.α. Ελλήνων συνθετών, χειροκροτώντας τους 38 χορωδούς, τους μουσικούς της  συναυλίας και την υπεύθυνη κ Αλίνα Πάσχου, η οποία διηύθυνε με απλό και χαρισματικό τρόπο την εκτέλεση των τραγουδιών.

Στην αρχή της βραδιάς τραγούδησαν τα παιδιά του Μουσικού Τμήματος, τα οποία απόλαυσαν και χάρηκαν ιδιαίτερα οι γονείς και όλοι οι παριστάμενοι.


Γιώργος Μπαμπάλης  











ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP