ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Έφυγε» ο μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος

>> 27.6.14

Ο μητροπολίτης Ελασσόνας στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης (Νοέμβριος 2011)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαΐου 2014, ύστερα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.
Ο μητροπολίτης Βασίλειος, γεννήθηκε στο νησάκι των Ιωαννίνων το 1953, όπου αποφοίτησε από τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και σπούδασε θεολογία στη Θεσσαλονίκη.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Εκλέχτηκε Μητροπολίτης από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1995. Υπηρέτησε τη Μητρόπολη Ελασσόνας περίπου για είκοσι έτη, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου.
Στο άκουσμα της είδησης, κηρύχτηκε τριήμερο πένθος στην περιοχή και η σωρός του μακαριστού ιεράρχη εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα 19 Μαΐου. Ετάφη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια για το θάνατο του μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου. Ο σεβασμιώτατος έλαβε μέρος σε πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου και ήταν πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες των εκάστοτε συμβουλίων του Συλλόγου για την πολιτιστική ανάπτυξη της Τσαριτσάνης.

Αιωνία του η μνήμη!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP