ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θετικά μηνύματα στο δρόμο προς το Αντάμωμα

>> 30.1.14

·              Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, η κεντρική μέρα των εκδηλώσεων

 2ο Αντάμωμα

1ο Αντάμωμα

Δεκάδες πατριώτες απ’ όλο τον κόσμο χαιρετίζουν την απόφαση του Συλλόγου για την πραγματοποίηση του Ανταμώματος, 5 χρόνια από το προηγούμενο και 10 χρόνια από το 1ο Αντάμωμα του 2004. Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει, έτσι ώστε όλοι να είναι παρόντες στις ποικίλες και πλούσιες εκδηλώσεις που προετοιμάζει ο Σύλλογος, και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του θεσμού.
Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνει θα διαρκέσουν μία ολόκληρη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου ως το Σάββατο 16 Αυγούστου, που είναι η κεντρική μέρα. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων.
Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύει ορισμένες χαρακτηριστικές επιστολές και ευχές για επιτυχία της διοργάνωσης, οι οποίες στάλθηκαν στη διεύθυνση της εφημερίδας.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η κεντρική ημέρα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πλατεία της Τσαριτσάνης, είναι το Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014.
Στόχος του Συλλόγου είναι η επιτυχία του 3ου Ανταμώματος να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα. Οι προσδοκίες άλλωστε είναι ανεβασμένες, ενώ θα αξιοποιηθεί όλη η προηγούμενη εμπειρία.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ και ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΙΩΤΩΝ
για το 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΙΩΤΩΝ

Αγαπητέ Πρόεδρε του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης,
          Με χαρά πληροφορήθηκα απ’ τα δύο τελευταία φύλλα της «Τσαριτσάνης» (127/Ιούνιος 2013 και 128/Σεπτέμβριος 2013) ότι τον Αύγουστο του 2014 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Τσαριτσανιωτών στην γενέτειρα κωμόπολη. Εκτός από χαρμόσυνο νέο, η διατήρηση του θεσμού, ο οποίος εγκαινιάστηκε πριν από 10 χρόνια (Αύγουστο 2004), ενδυναμώθηκε με πολυήμερο πρόγραμμα 5 χρόνια αργότερα (2009) και τριτώνει, παρά τα σκοτεινά σημεία των καιρών, το ερχόμενο καλοκαίρι, εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και κοινοτισμού.
         Αξίζουν συγχαρητήρια στον εμπνευστή και οργανωτή Μορφωτικό Σύλλογο που αναλαμβάνει και υλοποιεί εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς. Ωστόσο, στην προσπάθειά του αυτή πρέπει να προστρέξουμε και να συνδράμουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να στεριώσει και να μακροημερεύσει ο θεσμός του Ανταμώματος. Υποθέτω, αμφίβολο παραμένει το κατά πόσο η χειμαζόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση δύναται να βοηθήσει οικονομικά τέτοιες κινήσεις, η στήριξη των οποίων θα ’πρεπε ν’ αποτελεί βασικό μέλημά της.
         Βεβαίως, υπάρχει και ο αντίλογος της άλλης πλευράς, εκείνων που δεν βλέπουν κανένα πλέον νόημα στις συνάξεις και τις συνευρέσεις  ατόμων με κοινή καταγωγή, διότι θεωρούν τον κοινοτισμό ως μια παρωχημένη μορφή κοινωνικής οργάνωσης. Τέτοιες αντιλήψεις όμως παραγνωρίζουν υπεροπτικά την αρχέγονη τάση του ανθρώπου να αναβαπτίζεται στα νάματα του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η άσβεστη φλόγα αυτής της ανάγκης για επιστροφή στα γενέθλια εδάφη τροφοδοτείται ακόμη πιο πολύ όταν η απόσταση απ’ την πατρίδα είναι μεγάλη και δύσκολα καλύπτεται.
         Η 16η Αυγούστου 2014 εύχομαι να γίνει το «νόστιμον ήμαρ» για κάθε ξενιτεμένο Τσαριτσανιώτη και ο σκοπός του Ανταμώματος να ευοδωθεί με τον επιτυχέστερο τρόπο.
Καλή Αντάμωση
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Αναγνώστης Ευαγγ. Παπακυπαρίσσης


Προς τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης,
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση διάβασαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας για την διοργάνωση του 3ου Ανταμώματος Απανταχού Τσαριτσανιωτών τον Αύγουστο του 2014.
Συγχαίρουμε το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου, για την απόφασή του αυτή. Το Αντάμωμα, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Τσαριτσανιώτες και κυρίως για όσους από μας πήραμε το δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς, να σκαλίσουμε το παρελθόν και τις αναμνήσεις που έχουμε και μας συντροφεύουν πάντοτε εδώ στην ξενιτιά.
Με την επιστολή αυτή, τέλος, καλούμε όλους τους Τσαριτσανιώτες να στηρίξουν τον Μορφωτικό Σύλλογο που ξεχωρίζει για τις μεγάλες εκδηλώσεις που κάνει αλλά και έχει μια πολύ σημαντική δραστηριότητα και κρατάει ζωντανό το χωριό μας.
Θέλουμε και θα επιδιώξουμε πολύ να είμαστε στις 16 Αυγούστου στην Τσαριτσάνη, να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν και να δούμε φίλους και συγγενείς.
Πολλούς χαιρετισμούς,
Ειρήνη- Κώστας και Γιάννης Σαμαράς, Βέλγιο

Προς τους υπεύθυνους του Μορφ. Συλλόγου,
Είμαι υπερήφανος να υποστηρίξω το «3ο Αντάμωμα Τσαριτσανιωτών» που λαμβάνει χώρα στις 16 Αυγούστου 2014, στην Τσαριτσάνη και να δηλώσω πως εκτιμώ πάρα πολύ όλη τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για το σχεδιασμό τέτοιων εκδηλώσεων. Θα ήθελα να επεκτείνω πιο πολύ την εκτίμησή μου προς όλες τις μελλοντικές εκδηλώσεις που σχεδιάζετε. Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία του Αντάμωματος, περίπου πριν από 10 χρόνια, θα ήθελα να πω ότι ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που πρότεινα το Αντάμωμα διαμέσου του Συλλόγου Τσαριτσανιωτών Τορόντο. Το ερχόμενο έτος, αν η υγεία και η δουλειά μου το επιτρέψουν θα είμαι παρών στο Αντάμωμα.
Για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων θα ήθελα να ευχηθώ στην οικογένειά μου και στους Τσαριτσανιώτες σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014.

Με ειλικρινή εκτίμηση,
Γιώργος Γκούντας, Τορόντο

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP