ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Για τα νέα τμήματα του Συλλόγου

>> 30.1.14








Στην τελευταία Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου της 2ας Οκτωβρίου 2012, το σώμα ψήφιζε το νέο προγραμματισμό δράσης του Συλλόγου και διετές πλάνο, ορίζοντας το πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να κινηθεί και τι στόχους καλείται να αντιμετωπίσει το νεοεκλεγέν Δ.Σ.
Στο κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, αναφέρονταν τότε τα εξής: «Το νέο Δ.Σ. (…) θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή πλέον τη δυνατότητα, με τη λειτουργία Σχολής για της εκμάθηση μουσικής στη νεολαία και σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Τσαριτσάνη. Με την κίνηση αυτή, θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος πολιτιστικής παρέμβασης σε όλους τους τομείς (..), δηλαδή: βιβλίο, μουσική, χορός, παράδοση, κινηματογράφος και ερασιτεχνική δημιουργία».
Το νέο Δ.Σ., υλοποιώντας την παραπάνω απόφαση προχώρησε με αποφασιστικά βήματα δημιουργώντας μουσική σχολή και τμήμα χορωδίας απλώνοντας έτσι τον κύκλο δράσης και παρεμβάσεων του Συλλόγου.
Από τις αρχές Οκτωβρίου, λειτουργεί η Μουσική Σχολή του Συλλόγου με υπεύθυνη την κ. Αλίνα Πάσχου, καθηγήτρια μουσικής. Η Μουσική Σχολή ήδη έχει πάνω από 20 μέλη. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου που άρχισε αρχές Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη γίνονται μαθήματα μουσικής θεωρίας κάθε Δευτέρα απόγευμα. Ενώ κάθε Τετάρτη από το μεσημέρι και μετά, παραδίδονται μαθήματα πρακτικής εξάσκησης από τους διδάσκοντες καθηγητές Αλίνα Πάσχου και Χρήστο Γελαδάρη. Έως τώρα, γίνονται μαθήματα αρμονίου, κιθάρας και τρομπέτας. Επίσης κάθε Τρίτη λειτουργεί Τμήμα Χορωδίας, με πάνω από 30 ενήλικα μέλη, με μαέστρο την κ. Αλίνα Πάσχου. Τα μαθήματα συνοδεύει με αρμόνιο ο Κώστας Αντωνίου.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, με τη νέα αυτή σημαντική πρωτοβουλία, κάνει ένα ακόμη άλμα στο δύσκολο δρόμο της εκπολιτιστικής ανόδου του τόπου μας.
Ο Σύλλογός μας με τις νέες αυτές δραστηριότητες ολοκληρώνει έναν ακόμη κύκλο πολιτιστικής παρέμβασης, προσθέτοντας δύο ακόμη πολύ ενεργά Τμήματα στα ήδη υπάρχοντα. Πλέον ο Σύλλογος λειτουργεί τρία χορευτικά τμήματα με δύο δασκάλους, τους Τάσο Γεωργούλα και Ελισάβετ Πάσχου, τη Μουσική Σχολή και το Τμήμα Χορωδίας, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, την Κινηματογραφική Λέσχη, την εφημερίδα και το διαδίκτυο.

Έναν τέτοιο πολιτιστικό σύλλογο έχει ανάγκη και τον χρειάζεται ο λαός και η νεολαία της Τσαριτσάνης.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP