ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι εξελίξεις με τη ναζιστική συμμορία «Χρυσή Αυγή» και η δικαίωση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

>> 1.11.13


«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, 
δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Τα πρόσφατα γεγονότα, ανέδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο του ναζιστικού μορφώματος που ονομάζεται «Χρυσή Αυγή». Είναι οι νέοι ΜΑΥδες, οι λεγεωνάριοι της εποχής μας. Η οργάνωση αυτή γεννήθηκε και θράφηκε από ένα ολόκληρο σύστημα, για να δράσει εναντίον του λαού και του κινήματός του.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έγκαιρα προειδοποίησε για το ρόλο και το χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής». Σας πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος είχε μέγιστη υποχρέωση και καθήκον να το πράξει, την ώρα που κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα, αφήνοντας το ναζιστικό τέρας να απλωθεί. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν, σε συλλόγους, φορείς και άτομα και στον τόπο μας, οι οποίοι αδιαφόρησαν για τις εγκληματικές πράξεις, την σιχαμερή ιδεολογία και τη βρωμιά που εξέπεμπαν οι φασίστες.
Είναι χρέος έστω και τώρα, που τα πράγματα είναι καθαρά ως προς τον εγκληματικό- δολοφονικό τους χαρακτήρα, όλοι να πάρουν θέση. Πολιτιστικοί Σύλλογοι- φορείς, σωματεία, λαϊκές οργανώσεις να τους καταδικάσουν. Να μην έχουν τόπο να σταθούν ούτε στην Τσαριτσάνη, ούτε πουθενά, σε κανένα χωριό, σε καμιά γειτονιά, σε κανένα τόπο δουλειάς.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης ενεργώντας υπεύθυνα, με ψυχραιμία και θάρρος πρωτοστάτησε ώστε οι χρυσαυγίτες να φύγουν κακήν κακώς από αυτόν εδώ τον ιερό και ματοβαμμένο τόπο, στις 10 του Μάρτη. Για το λόγο αυτό αντιμετωπίζει τη μήνυση και τις διώξεις από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, του Μεταξά και της χούντας.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έδρασε  με τέτοιο τρόπο ώστε να απομονωθεί και να καταδικαστεί μαζικά η ναζιστική αυτή εγκληματική συμμορία. Ώστε να μην έχει τόπο να σταθεί στην Τσαριτσάνη. Και τα κατάφερε.
Έπρεπε να φτιάξουμε ένα τείχος προστασίας, να προστατεύουμε κυρίως τους νέους του χωριού μας, από το μίσος και το δηλητήριο των νεοναζιστών.
Ας σκεφτούμε πόσα παιδιά, πόσοι νέοι σε όλη την Ελλάδα «έμπλεξαν» μ’ αυτούς. Πόσα παιδιά έγιναν όργανα στα χέρια της ηγετικής κλίκας της χρυσής αυγής; Πόσα παιδιά αναγκάστηκαν να παρανομήσουν και να εγκληματίσουν «εκτελώντας διαταγές»;. Πόσοι νέοι άνθρωποι «έμπλεξαν» για να αποδείξουν την πίστη τους σε αυτό το υποκείμενο, τον Μιχαλολιάκο, που ονομάζεται «φύρερ»; Πόσα παιδιά και πόσοι άνθρωποι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την οικογένειά τους για ένα παραμύθι: την αγάπη δήθεν προς την πατρίδα, την καθαρότητα δήθεν της φυλής και του αίματος.
Η νεολαία της Τσαριτσάνης τράβηξε σ’ άλλο δρόμο. Σ’ αυτό ο Σύλλογός μας έχει μεγάλη συνεισφορά. Με τη δράση και την παρουσία του έδειξε τον άλλο αυτό δρόμο. Δεν έχουμε μεταξύ μας να χωρίσουμε τίποτα. Δεν αφήσαμε τους φασίστες να απλωθούν και να δράσουν στον τόπο μας. Δεν τους δόθηκε το παραμικρό περιθώριο, η παραμικρή χαραμάδα για να διεισδύσουν εδώ. Αν τους αφήναμε να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση, αύριο θα έμπαιναν στα σπίτια μας, και ποιος ξέρει ποια θα ήταν η συνέχεια.

Να μην αφήσουμε, ούτε τώρα ούτε ποτέ το φασισμό να πάρει ξανά κεφάλι. Να τους απομονώσουμε, να τους βάλουμε στο περιθώριο. Μόνο ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει και να τσακίσει το φασισμό. Επαγρύπνηση και ετοιμότητα

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP