ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κινητοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας

>> 25.6.13



Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες της περιοχής της Ελασσόνας που διώκονται εξαιτίας της συμμετοχής τους στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, που τους συμπαραστάθηκαν, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιούνη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου, αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους. Το παρόν επίσης έδωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Αβρανάς, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης κατατέθηκε στη διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος, υπόμνημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την ύποπτη εμπλοκή του Συλλόγου, από καταθέσεις αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας.
Στο Αστυνομικό Τμήμα, για συμπαράσταση ο Δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δραγατσίκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αβρανάς


Το περιεχόμενο του υπομνήματος έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την εμπλοκή μελών του στην υπόθεση των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων
Η επιχειρούμενη στοχοποίηση μας λόγω των καταθέσεων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας οι οποίοι κατονομάζουν επιλεκτικά κάποια πρόσωπα, απ’ αυτά που έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις και ιδίως τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και ο διασυρμός μας στα δικαστήρια γεννά ερωτηματικά.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, χωρίς έως σήμερα να πάρει ούτε ένα ευρώ δημόσιας ή κρατικής επιχορήγησης, διαθέτει και λειτουργεί Χορευτικά και Μουσικά Τμήματα, Δανειστική Βιβλιοθήκη με 7.000 τίτλους βιβλίων, Αναγνωστήριο και αίθουσα υπολογιστών, Λαογραφικό Μουσείο, Κινηματογραφικό Τμήμα και Κινηματογραφική Λέσχη, εκδίδει από το 1982 την εφημερίδα «ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ» που κυκλοφορεί σε 1.700 φύλλα, έχει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Πραγματοποιεί σημαντικές εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, αναβιώσεις εθίμων, αθλητικές δραστηριότητες. Η προσφορά του είναι τεράστια στην τοπική κοινωνία και το έργο του αναγνωρίζεται ευρύτερα. Συσπειρώνει 700 ενεργά και δραστήρια μέλη και είναι το μεγαλύτερο και μαζικότερο πολιτιστικό σωματείο της ευρύτερης περιοχής.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης βρίσκεται δίπλα στο λαό, στα προβλήματά του, δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του και στους ηρωϊκούς αγώνες του. Για το λόγο αυτό μέλη της διοίκησης του Συλλόγου, βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις για υποστήριξη του αγώνα των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως και άλλοι άνθρωποι και πολλοί φορείς της περιοχής. Η κλήση μας για κατάθεση στα πλαίσια της διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», συνιστά πρωτοφανές και ανήκουστο γεγονός.
Διαμαρτυρόμαστε για την επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων. Το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού να αγωνίζεται με όποια μορφή πάλης ο ίδιος επιλέγει, για τα δικά του συμφέροντα, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Απαιτούμε:
- να παρθούν πίσω οι κατηγορίες κατά των αγωνιστών αγροτών και
- να απεμπλακεί από τις κατηγορίες η διοίκηση του Συλλόγου, καθώς δεν έχει καμία σχέση   με αυτές.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP