ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

>> 21.6.13

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  • -         Επιλεκτική και στοχοποιημένη δίωξη με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα…
  • -         Ερωτηματικά για τη στάση της διοίκηση της αστυνομίας στην Ελασσόνα
  • -  ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, την Τρίτη 25 Ιούνη, στις 11.30 το πρωί



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης εκφράζει την οργή του και καταγγέλλει στα μέλη του, σε όλο το λαό της Τσαριτσάνης και σε κάθε άνθρωπο του πολιτισμού, κύμα τρομοκρατικών διώξεων σε βάρος του Πρόεδρου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την εμπλοκή μελών της Διοίκησης του Συλλόγου στην υπόθεση των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, απ’ όπου και αν εκπορεύεται, δεν θα περάσει. Η ιστορία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να είμαστε δίπλα στο λαό και στα προβλήματά του, δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του και στους ηρωϊκούς αγώνες του.
Τι έχει συμβεί; Αυτές τις μέρες καταφθάνει πληθώρα κλήσεων, από διάφορες δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί, με τις οποίες καλούνται σε απολογία πρωτοπόροι αγρότες αλλά και μέλη  του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης (!) για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Οι κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα το πρόσφατο διάστημα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ στην περιοχή μας αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα συγκεντρώθηκαν από τις 8 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο ύψος του Αγίου Αθανασίου Τσαριτσάνης (μπλόκο Μελούνας), και παρέμειναν παραταγμένα εκτός οδοστρώματος, μη παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δεν μας φτάνουν οι άθλιες κατηγορίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με μήνυση της οποίας βρίσκεται αντιμέτωπο σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, τώρα έρχονται και οι μηνύσεις των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Είναι τεράστια η ευθύνη της διοίκησης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Ελασσόνας, για την στοχοποίηση και επιλεκτική δίωξη ορισμένων εκ των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.
Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που οργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο των στοχοποιημένων αυτών διώξεων και ιδίως σε βάρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, ο οποίος βρέθηκε στις κινητοποιήσεις για υποστήριξη του αγώνα των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως και άλλοι άνθρωποι και πολλοί φορείς της περιοχής. Όπως προκύπτει από το υλικό των δικογραφιών, η εμπλοκή μας οφείλεται σε καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίοι κατονομάζουν ρητά ορισμένα μόνο πρόσωπα, απ’ αυτά που έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις και ιδίως τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.
Απ’ ότι φαίνεται η δουλειά και η δράση του συλλόγου αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως νομίζουν, ότι έτσι θα τον χτυπήσουν και θα ξεμπερδεύουν μαζί του, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εμπλοκή στην υπόθεση και για την στοχοποίηση που έχουμε υποστεί, και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων δεν θα περάσει. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα. Αφορά τις ίδιες τις ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Καλούμε τους φορείς, τα μέλη του Συλλόγου και το λαό της Τσαριτσάνης, να βρεθούν την Τρίτη 25 Ιούνη, και ώρα 11.30 το πρωί, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημοκρατικών και κοινωνικών ελευθεριών.


Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP