ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

>> 10.3.13

 

Σήμερα το πρωί ο λαός της Τσαριτσάνης τίμησε τους νεκρούς  του, όπως άξιζε. Σήμερα ο λαός της Τσαριτσάνης έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Τα νιάτα του χωριού στην πρώτη γραμμή. Οι γυναίκες επίσης. Οι εργαζόμενοι, οι φορείς του τόπου στάθηκαν φραγμός στους εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που θέλησαν να παραστούν και να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο.
Σήμερα το πρωί, 70 χρονιά μετά από τη θηριωδία της 12 Μάρτη 1943, οι Χρυσαυγήτες πήγαν να εκτελέσουν δεύτερη φορά τους ήρωές μας και όλους τους αγωνιστές της λευτεριάς. Σήμερα το πρωί, η Τσαριτσάνη στάθηκε στο ύψος της, με περηφάνια και με αγωνιστικότητα δίδαξε και έστειλε μια αχτίδα ελπίδας σε όλο το λαό μας που υποφέρει. ΚΑΤΩ ο φασισμός, αυτή η βρωμερή ιδεολογία που σπέρνει το μίσος, το ρατσισμό, τη διχόνοια, που χύνει δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων.
Θέλησαν να προκαλέσουν με την παρουσία τους και να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών. Δεν τους πέρασε. Με αποφασιστικότητα, ο Μορφωτικός Σύλλογος, με ευθύνη του διοργάνωσε την εκδήλωση και ο λαός της Τσαριτσάνης ήταν εκεί. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπροστά σε όλη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί αποχώρησε.
Έτσι δικαιώθηκε η θυσία των νεκρών, που άφησαν τη σπορά τους στις νέες γενιές.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ οι νεκροί μας. ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ήρωες που «το φασισμό πολέμησαν και τη ζωή τους έδωσαν για μια λεύτερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα…», όπως αναγράφεται πάνω στο μνημείο του ολοκαυτώματος της Τσαριτσάνης.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και ΒΙΝΤΕΟ θα αναρτηθεί εντός των επόμενων ωρών στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.










1 σχόλια:

Vouts 11/3/13, 1:39 μ.μ.  

Μπραβο στον Μορφωτικό Σύλλογο και μπράβο σε όλους σας που δεν αφήσατε την μνήμη των νεκρών να σπιλωθει!
Μπράβο χίλιες φορές!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP