ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακαίνιση στο υπόγειο του Δεσποτικού και μεταφορά του Μουσείου

>> 25.2.13


Έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου ένα πολύ σημαντικό και πολυδάπανο έργο: η ανακαίνιση του υπογείου του «Δεσποτικού», ενός χώρου αρκετών τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο υπερτερεί η πέτρα . Ο χώρος αυτός κρίθηκε ως ο καταλληλότερος στην παρούσα φάση για την μεταφορά και την τελική εγκατάσταση του Λαογραφικού Μουσείου Τσαριτσάνης.
Η διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί ότι έτσι μπορεί να αναδειχθεί καλύτερα το λαογραφικό υλικό που υπάρχει, να συγκεντρωθεί νέο και να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση σε μια πρωτοβουλία η οποία έχει καταξιωθεί και έχει προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες. Σύντομα θα ανοίξει ο κύκλος των επισκέψεων σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στις 26 Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την Τσαριτσάνη και το Μουσείο χιλιάδες επισκέπτες, μέλη χορευτικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο που διοργανώνει ο Σύλλογός μας στην Τσαριτσάνη.
Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του χώρου έχει ένα μεγάλο κόστος, το οποίο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου με κονδύλια του Συλλόγου, χωρίς καμία ενίσχυση και επιχορήγηση από δημόσιους φορείς. Για την κάλυψη των εξόδων το Δ.Σ. προκηρύσσει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ και καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους Τσαριτσανιώτες να συμβάλλουν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να καλυφτούν τα έξοδα.
Να έχουμε υπόψη μας, ότι από το υστέρημά μας μπορούμε να συμβάλλουμε και στο τέλος το κέρδος θα μείνει στις επόμενες γενιές της Τσαριτσάνης. Από τη Διοίκηση του Συλλόγου θα ανακοινωθούν σύντομα πρωτοβουλίες για την επιτυχία της Εξόρμησης και την κινητοποίηση όλων των μελών του Συλλόγου για την επιτυχία της.
Σημειώνεται επίσης, ότι με την μεταφορά του Μουσείου στον νέο χώρο, θα αποδεσμευθεί ένα χώρος του ισογείου και μέρος της κύριας εισόδου στο «Δεσποτικό», οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται και ενισχύεται με υλικό.







ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP