ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

>> 22.2.12

Ενημερωτική συγκέντρωση με θέμα το χαράτσι της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στις 7.30,στο κέντρο ''Αποστακτήριο'' της Τσαριτσάνης. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης με σκοπό την κλιμάκωση της αντίδρασης ενάντια στα χαράτσια και την οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Νίκος Βακράτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κινητικότητα που πραγματοποιεί το Δ.Σ. του Συλλόγου, το τελευταίο διάστημα, μετά την όξυνση της οικονομικής κρίσης, και παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίοι κινείται ο Σύλλογος. Ακολούθως το λόγο πήρε, ο Ταμίας του Συλλόγου Χάρης Νούσιας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα με το χαράτσι, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της συντονισμένης και οργανωμένης αντίδρασης που προτείνει ο Σύλλογος,

Στην εκδήλωση μοιράστηκε σχετικό υλικό με οδηγίες και υποδείγματα δηλώσεων προς τη ΔΕΗ. Στα γραφεία του Συλλόγου ξεκίνησε ήδη η συγκέντρωση λογαριασμών, με σκοπό την κατάθεσή τους με μαζικό εξώδικο στη ΔΕΗ.
Το έντυπο με τις οδηγίες που μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους

Στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε, επίσης, τις δύο εισηγήσεις- ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Προέδρου του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Νίκου Βακράτσα

Συγχωριανοί,
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης σας καλωσορίζει στην αποψινή συγκέντρωση με θέμα το χαράτσι της ΔΕΗ. Η εκδήλωση μας έχει διπλή σημασία: αφενός ενημερωτικό σκοπό και αφετέρου συντονισμό με ενωτικό προσανατολισμό της δράσης μας.
Με την παρουσία μας απόψε εδώ, στέλνουμε από την ιστορική και μαρτυρική μας κωμόπολη ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει τη ζωή.
Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε, πως ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης είναι ένα μεγάλο και ιστορικό πολιτιστικό σωματείο και έχει καθολική αναγνώριση και μεγάλη βαρύτητα. Θεωρούμε, ως Δ.Σ., ότι ένα πολιτιστικό σωματείο δεν πρέπει να υπάρχει μόνο για την διοργάνωση εκδηλώσεων, για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των μελών του.
Εάν θέλουμε να μιλάμε για εκπολιτισμό και για επιμόρφωση θα πρέπει να μιλάμε για αξίες, για την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοβοήθεια. Έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, όταν μιλάμε για τον αγώνα και τη θυσία για την κοινωνική πρόοδο και απελευθέρωση. Δεν είναι πολιτισμός η υποταγή, η μοιρολατρία και τον σκύψιμο του κεφαλιού.
Αυτές οι αιώνιες αξίες, δεν χάθηκαν στη σημερινή εποχή αλλά σήμερα έχουμε την ευκαιρία να τις αναδείξουμε και να αποδείξουμε όσοι σεβόμαστε την ιστορία των προγόνων μας.
Γι’ αυτό τραβάμε μπροστά και λέμε σε όλους: να μην φοβάστε. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος είναι κοντά στα μέλη του, στα προβλήματά τους, στις αγωνίες και τις ανησυχίες τους. Ειδικά σήμερα που εξελίσσεται μια μεγάλη οικονομική κρίση, παρατηρούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο χωριό μας με μεγάλα προβλήματα που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Παρά το ότι είμαστε μια μικρή κοινωνία, υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες που δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματά τους και την κατάστασή τους.
Ο Σύλλογός μας, από το προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας όπου δημοσίευσε ένα σχετικό κείμενο, μίλησε για την κατάσταση αυτή. Το Δ.Σ. του Συλλόγου τίθεται στη διάθεσή όλων για να βοηθήσει όπως μπορεί και να στηρίξει υπαρκτές ανάγκες, να δώσει λύση σε προβλήματα, να κινητοποιήσει τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους συγχωριανούς μας.
Ακόμα και οικονομικά μπορούμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις και εξορμήσεις για την στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία. Σας μεταφέρουμε προς ενημέρωσή σας τα εξής:
Κινούμαστε με διακριτικότητα, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τα ταμείο του Συλλόγου μας, το οποίο ούτως ή άλλως είναι περιορισμένο. Άλλωστε αποτελείται από εισφορές και ενισχύσεις των μελών του, οι οποίες δίνονται στο Σύλλογο για κάποιο σκοπό και το Δ.Σ. έχει ευθύνη πως διαχειρίζεται τα χρήματα, αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των δράσεων του, με παραστατικά και αποδείξεις για να υπάρχει διαφάνεια. Έτσι για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια, για την στήριξη των συνανθρώπων μας δεν χρησιμοποιείται το ταμείο του Συλλόγου και είναι μια πάγια αρχή μας.
Αυτό που κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε τη δύναμη που έχει ο Σύλλογος, την επιρροή που ασκεί στα μέλη και τους φίλους του, την σημασία της οργανωμένης παρέμβασής του για την εκπόνηση δράσεων αλληλεγγύης, όπου συνεχώς ανοίγονται νέα μέτωπα. Έτσι πρόσφατα, χωρίς να επιβαρύνουμε το ταμείο του Συλλόγου, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με σκοπό την στήριξη των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποίοι έχουν ξεπεράσει τις 100 μέρες απεργίας, αντιδρώντας στη μείωση μισθών και στις απολύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία τους. Λόγω της σημασίας του αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων μας, έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες φορείς σε όλη της Ελλάδα. στην εκδήλωση απευθύναμε κάλεσμα στους συμπατριώτες μας, νέοι οι πιο πολλοί, που βρήκε ανταπόκριση. Συγκεντρώσαμε 358 ευρώ, τα οποία τους τα στείλαμε με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Ακόμη, ζητήθηκε από το Σύλλογο να στηρίξει την ανάγκη μιας οικογένειας που συνδέεται με την Τσαριτσάνη, για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, μιας σύνθετης και πολυέξοδης επέμβασης, η οποία γίνεται στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση μας ήταν άμεση, καθώς κινητοποιήσαμε τα μέλη του Συλλόγου, συγκεντρώνοντας 400 ευρώ περίπου μέχρι σήμερα, καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται. Με την ευκαιρία απευθυνόμαστε και σε εσάς, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, να απευθυνθεί στο Συμβούλιο του Συλλόγου. Το οποιοδήποτε ποσό είναι σημαντικό, 1-2 ευρώ, οτιδήποτε. Τα ονόματα όλων όσων έδωσαν για την υπόθεση αυτή θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα και έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα, περισσότερο για διαφάνεια.
Επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου πλήρωσε όλα τα ενοίκια του έτους 2012 για το «Δεσποτικό», στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας- κληροδότημα Πολύκαρπου Σακκελαρόπουλου από την οποία το νοικιάζει. Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από τη Σχολική Επιτροπή σε άπορους μαθητές της Τσαριτσάνης.
Υπάρχουν περιπτώσεις αδυναμία πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ- νερού, ζητήματα που εκκρεμούν στο Σύλλογο. Κατά καιρούς θα απευθύνουμε καλέσματα, όποιος έχει δυνατότητα να βοηθήσει. Επίσης μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για διακανονισμό οφειλών με τέτοιες υπηρεσίες, στο Δήμο και οπουδήποτε είναι αναγκαίο για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων.
Με τις παραπάνω σκέψεις δίνουμε ένα στίγμα του πως σκέφτεται και πως πράττει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή και στην πρώτη γραμμή θα παραμείνει.
Είναι υποχρέωση, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, εάν θέλουμε να σεβόμαστε την ιστορία που κουβαλάμε, εάν θέλουμε να σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς, να μην κρυφτούμε, να μην κάνουμε πίσω αλλά να βγούμε στην πρώτη γραμμή. Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, να πάρουμε θέση, ανοιχτά στο τέλος θα κριθούμε απ’ τις ενέργειες και τις παραλείψεις μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η δράση του Συλλόγου μας, με σκοπό την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και όλων των κατοίκων της Τσαριτσάνης. Πιστεύουμε και παλεύουμε για έναν παλλαϊκό πολιτισμό που θα είναι κτήμα όλων των ανθρώπων, όχι μόνο για τους λίγους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Όλη η δραστηριότητα μας κινείται σε αυτά τα πλαίσια και αυτές τις αρχές, κερδίζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους και τη νεολαία του χωριού. Για εμάς πολιτισμός είναι μια έννοια πολύ σημαντική και σπουδαία, να  αναδεικνύουμε και να προτάσσουμε ήθος και σωστή συμπεριφορά, αρχές και αξίες. Και επίσης για εμάς πολιτιστικό σωματείο δεν είναι μόνο το Δ.Σ. αλλά όλα τα μέλη του, να είναι ζωντανό, μέσα στην κοινωνία και στα προβλήματα. Γι’ αυτό πρέπει να φωνάξουμε ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται και ενάντιά σε όλους μας και για την υπηρέτηση συμφερόντων μια μικρής ολιγαρχίας.
Σήμερα βρεθήκαμε εδώ για να εκφράσουμε την οργή και την  αγανάκτηση μας, με την πολιτική εκείνη που κόβει μισθούς και συντάξεις, που τσακίζει το ασφαλιστικό σύστημα, που ακυρώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και σαρώνει οτιδήποτε βρει στο διάβα του, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων ανυπόφορη.
Είναι αυτή η στάση μας, στάση πολιτική; Απαντάμε ξεκάθαρα: ΝΑΙ είναι. Όπως πολιτική είναι η στάση που λέει ότι το χρέος και την κρίση να τα πληρώσει ο λαός, έτσι και εμείς πολιτική στάση παίρνουμε και λέμε ΟΧΙ. Πολιτική είναι επίσης και η στάση όλων αυτών που λένε ή θα βγουν να πουν ότι δεν είναι σωστό ο Μορφωτικός Σύλλογος να παρεμβαίνει και να μιλάει για τα θέματα αυτά. Όλοι αυτοί που τα λένε, στην πραγματικότητα παίρνουν θέση ξεκάθαρη ενάντια στο λαό και στα συμφέροντά του. Με την δήθεν ανεξάρτητη στάση τους, γίνονται εξαρτημένοι στην πολιτική που υπηρετεί το φόβο και την ολοκληρωτική μας παράδοση στα δόντια της απάνθρωπης πολιτικής τους.
Σήμερα σας καλούμε να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό όχι, που ήδη το έχουμε πει στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στο συγγενικό και φιλικό μας περιβάλλον. Τώρα μας δίνετε η ευκαιρία να συστρατευτούμε με την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου και να εκφραστούμε  οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά, αποφασιστικά… 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Ταμία του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Χάρη Νούσια
Πατριώτες- πατριώτισσες,
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης αποφάσισε να παρέμβει σε ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλα τα νοικοκυριά του χωριού μας, και αυτό είναι το χαράτσι που επιβλήθηκε στην ακίνητη ιδιοκτησία και συγκεκριμένα στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες.
Η επιβολή του τέλους αυτού έγινε με σκοπό την περαιτέρω επιβάρυνση του λαού και τον περιορισμό του εισοδήματός του. Σε κάποιες περιπτώσεις, η επιβολή του χαρατσιού συνιστά μέτρο εξαθλίωσης, και η πληρωμή του εκ των πραγμάτων καθίσταται αδύνατη.
 Υπάρχουν αρκετές απόψεις που κάνουν λόγο ακόμη και για παρανομία από την πλευρά της κυβέρνησης, που κάνει κουρελόχαρτο το ίδιο το σύνταγμα, το οποίο ερμηνεύουν και εφαρμόζουν όπως τους βολεύει. Υπάρχει η σχετική τεκμηρίωση, όπως αποτυπώνεται σε προσφυγές ακυρότητας και αντισυνταγματικότητας της επιβολής του τέλους από Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον των ανώτατων δικαστηρίων.
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και αδυναμία πληρωμής του. Το χαράτσι εξοντώνει τα λαϊκά νοικοκυριά και δεν είναι προσωρινό. Εάν δεν καταργηθεί στην πράξη, όπως και εμείς προσπαθούμε οργανωμένα να κάνουμε- προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, θα παραμείνει και θα έρχεται με τους λογαριασμούς συνεχώς για τα επόμενα χρόνια.
Η άρνησή πληρωμής του για κάποιους συνιστά μονόδρομο. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Η πληρωμή του είναι αδύνατη. Αλλά και όσοι έχουν την δυνατότητα σήμερα, αύριο μπορεί να μην την έχουν ούτε αυτοί, έχουν χρέος να σταθούν στο πλάι των πιο αδύναμων και να αρνηθούν και αυτοί την πληρωμή του.
Με αυτό το σκεπτικό, ο Σύλλογος απηύθυνε κάλεσμα ήδη από την πρώτη δόση, χωρίς περισσότερη κινητοποίηση και παρ’ όλα αυτά είχαμε περίπου 50 λογαριασμούς που τους συγκεντρώσαμε και τους παραδώσαμε ομαδικά στη ΔΕΗ. Κρίθηκε όμως αναγκαία η καλύτερη οργάνωση και κινητοποίηση έτσι ώστε σήμερα να πραγματοποιούμε αυτή τη σύσκεψη, καλώντας όλους να κινηθούν οργανωμένα και μαζικά στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής. Εάν είμαστε πολλοί και ενωμένοι, κανένας δεν θα κινδυνεύσει, σε κανέναν δεν θα τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε για τους ίδιους αλλά και απέναντι στους πιο αδύναμους συγχωριανούς, να τους προστατέψουμε και να μην τους αφήσουμε να είναι εκτεθειμένοι στην απειλή διακοπής του ρεύματος.
Ο λαός, όπως έχετε αντιληφθεί, ήδη πέτυχε την πρώτη μεγάλη του νίκη. Κόντρα στις απειλές και στο φόβο που διέσπειραν τα μεγαλοκάναλα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι- φερέφωνα αρνήθηκαν να πληρώσουν το απαράδεκτο χαράτσι. Είπαν όχι στο εξευτελισμό και ναι στην αξιοπρέπεια.
Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, φάνηκε η αδυναμία εφαρμογής του μέτρου της διακοπής του ρεύματος. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αρνήθηκαν στην υλοποίηση των σχετικών εντολών και οι ιδιώτες εργολάβοι λύγισαν μπροστά στην αποφασιστικότητα του λαού. Επιτροπές περιφρούρησης δημιουργήθηκαν σε γειτονιές στις πόλεις και σε χωριά, αποτρέποντας την υλοποίηση των εντολών διακοπής. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανένας δεν μπορεί να το στερήσει από το λαό, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η πληρωμή στη ΔΕΗ λογαριασμών μεγάλων ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών επιχειρήσεων- μεγαλοκαταναλωτών ρεύματος, που χρωστάνε στη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ και ουδέποτε κανένας ασχολήθηκε μαζί τους.
Ως αποτέλεσμα ήρθε η τροπολογία σύμφωνα με την οποία το ρεύμα θα κόβεται όχι αυτόματα, με εντολή του προϊσταμένου της ΔΕΗ αλλά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η μαζική άρνηση πληρωμής, όμως καθιστά ανέφικτη την εφαρμογή του. Να το ξέρετε, κανένα ρεύμα δεν θα κοπεί, σε κανέναν δεν θα τολμήσουν να πάνε. Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη της Ελλάδα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακοπή του ρεύματος σε έναν τόσο μεγάλο κύκλο ανθρώπων.
Και αν τολμήσουν να το πράξουν, εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ στην Τσαριτσάνη με επιτροπές περιφρούρησης, να το αποτρέψουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε ακόμη να αναλάβουμε την ευθύνη για την οργάνωση ομάδων επανασύνδεσης, όπως τέτοιες έχουν συσταθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Για να σας δώσουμε μια εικόνα για το τι μιλάμε, από στοιχεία της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ προκύπτει ότι από τους 9 εκ. λογαριασμούς που εκδίδει η ΔΕΗ, 1,5 εκ. πληρώθηκαν με τον τρόπο που έχουμε υποδείξει, δηλαδή πληρώθηκε μόνο η αξία του ρεύματος, τα τέλη υπέρ Δήμου- ΕΡΤ και όχι το χαράτσι. Υπάρχουν, όμως και 4 εκ. λογαριασμοί που δεν πληρώθηκαν καθόλου. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πλήρωσαν και αυτοί που το έκαναν, το έκαναν περισσότερο γιατί λύγισαν στο φόβο.
Μιλάμε για την μεγάλη πλειοψηφία στου λαού που σύντομα θα ακυρώσει το χαράτσι, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Η άρνηση πληρωμής τους, δεν αφορά μόνο αυτό της προηγούμενης χρονιάς αλλά και το μέλλον. Αν δεχτούμε το χαράτσι, αυτό θα συνεχίσει να μας έρχεται κάθε χρόνο. Η άρνηση πληρωμής του σήμερα, θα το αχρηστεύσει και σύντομα θα καταργηθεί.
Σήμερα στρατευόμαστε με τον Μορφωτικό Σύλλογο ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, στρατευόμαστε στον αγώνα  ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε τσαριτσανιώτικο σπίτι ή επιχείρηση.
Για τη δεύτερη δόση του χαρατσιού, θα επαναλάβουμε, ελπίζουμε σε μαζικότερη κλίμακα αυτό που κάναμε στην πρώτη δόση. Σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας μοιραστούν απόψε, θα πρέπει να πληρώσουμε μόνο το κομμάτι του λογαριασμού που αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμου και ΕΡΤ. Πρακτικά, το ποσό αυτό βγαίνει αφαιρώντας από το συνολικό ποσό του λογαριασμού, το ποσό της δόσης.
Αφού βγάλουμε το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε πάμε στην Τράπεζα, καθώς η ΔΕΗ δεν δέχεται τη μερική εξόφληση, όπου πληρώνουμε το ποσό χωρίς το χαράτσι. Επιλέγουμε την τράπεζα, όπου διατηρούμε τραπεζικό λογαριασμό και είμαστε σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους. Για όσους δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, χρησιμοποιούμε τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών. Για παράδειγμα στην Γιούρομπανκ της Ελασσόνας, στον Άγιο Δημήτριο, υπάρχει στο εσωτερικό του καταστήματος ηλεκτρονικό μηχάνημα. Εάν δεν γνωρίζουμε το χειρισμό, τα μέλη του Δ.Σ. είναι εδώ, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια τους. επίσης, μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια των υπαλλήλων της τράπεζας, σε κάθε περίπτωση.
Στο αυτόματο μηχάνημα, επιλέγουμε την ηλεκτρονική πληρωμή ΔΕΚΟ, όπου πατάμε τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφεται πάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ και βάζουμε το ποσό που θέλουμε. Θα πρέπει μόνο το ποσό να είναι στρόγγυλο και να υπολογίζουμε 0,80 ευρώ προμήθεια. Δηλαδή αν είναι να πληρώσουμε 48 ευρώ, θα βάλουμε 49,20 ευρώ για τη ΔΕΗ, συν 0,80 η προμήθεια, δηλαδή θα βάλουμε συνολικά 50 ευρώ.
Από το μηχάνημα παίρνουμε απόδειξη. Φωτοτυπία της απόδειξης και φωτοτυπία του λογαριασμού,  τα επισυνάπτουμε σε δήλωση αδυναμίας την οποία συμπληρώνουμε και υπογράφουμε. Τέτοιες δηλώσεις θα μοιραστούν σε όλους σας απόψε, ενώ τέτοιες υπάρχουν στα Γραφεία του Συλλόγου. Αυτά είναι και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Ο Μορφωτικός Σύλλογος αναλαμβάνει στη συνέχεια να καταθέσει με συλλογικό εξώδικο στη ΔΕΗ Ελασσόνας, από την οποία παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλλου. Η κατάθεση θα γίνεται συνέχεια, σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα. Αρχής γενομένης από την επόμενη Τετάρτη, με την Λαϊκή Επιτροπή της Ελασσόνας. Καλό είναι να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μαζικής παράδοσης και διαμαρτυρίας για αν στείλουμε και τα μηνύματα μας προς κάθε κατεύθυνση.
Τα γραφεία του Συλλόγου μας για κατάθεση λογαριασμών και για κάθε πληροφορία είναι ανοιχτά, για όσους δεν το γνωρίζουν, κάθε Σάββατο 11.00- 13.00 και 17.00- 19.00 και κάθε Κυριακή 17.00- 19.00. Στη διάθεσή σας είναι επίσης τα τηλέφωνα που αναγράφονται στα φυλλάδια με τις οδηγίες που θα σας μοιραστούν.
Να έχετε υπόψη σας ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τη δικαίωσή μας και θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων. Ανάλογα τις εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε και αν χρειαστεί θα οργανώσουμε και άλλες συσκέψεις για κλιμάκωση του αγώνα και για καθορισμό της παραπέρα στάσης μας.
Να είμαστε επίσης όλοι σε ετοιμότητα, να ενημερώσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, για ότι και αν γίνει για να αποτραπούν με άμεση κινητοποίηση ενδεχόμενες προσπάθειες συνεργείων της ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος συμπατριωτών μας.
Για το χαράτσι του 2012, επίσης θα είμαστε σε ετοιμότητα γιατί θα έρθει με τους επόμενους λογαριασμούς, ώστε να δούμε με ποιόν τρόπο θα οργανώσουμε μαζικές αιτήσεις απαλλαγής από το χαράτσι στην εφορία.
Επίσης, θα πρέπει να σας πούμε ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος θα εντείνει τις δραστηριότητες για την οργάνωση της πάλης και των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Η κυβέρνηση και οι εταίροι της πρέπει να πληρώσουν την επίδειξη θράσους, απανθρωπιάς και υποκρισίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους και την φτωχή αγροτιά.
Η κυβέρνηση αυτή είναι μικρή μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, στη συντονισμένη δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο. Για κάποιους είναι πια και ζήτημα επιβίωσης… Εμπρός να κλιμακώσουμε τη δράση μας ενάντια στο χαράτσι και τη διακοπή του ρεύματος σήμερα και αύριο να οργανώσουμε τον αγώνα για άλλα λαϊκά προβλήματα.
 Κλείνουμε, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που κάνουμε δεν σημαίνει ότι οδηγούν σε επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει. Απλώς, κάνουμε την προσπάθεια και χρησιμοποιούμε κάθε δυνατό μέσο, κάθε δυνατό ελιγμό, παρακολουθούμε το θέμα, ανάλογα με τις κινήσεις την κυβέρνησης θα κινούμαστε και εμείς και φυσικά θα σας ενημερώνουμε.
Κάνουμε αγώνα. Χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα, κανένας δεν θα μας χαριστεί. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έκβαση του, εξαρτάται άλλωστε τι στόχους βάζουμε. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μας μένει πέρα από την τελική έκβασή του η εμπειρία. Με τον αγώνα δυναμώνουμε, μαθαίνουμε καινούρια πράγματα και βλέπουμε την αλήθεια πιο καθαρά.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι νικηφόρος από κάθε άποψη γιατί εδώ κάνουμε μια προσπάθεια που είναι πανελλαδική. Το χαράτσι θα καταργηθεί κάτω από τη γενική κατακραυγή, την ενότητα και την αποφασιστικότητα του λαού.

Read more...

Ενημερωτική Συγκέντρωση στην Τσαριτσάνη

>> 17.2.12


Read more...

ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την χιονισμένη Τσαριτσάνη

>> 2.2.12Σήμερα η Τσαριτσάνη, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ντύθηκε στα λευκά. Ο χιονιάς μας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά φέτος. Οι φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν σήμερα στα γύρω βουνά του χωριού, μιλάνε από μόνες τους. Καταγράφουν το πανέμορφο τοπίο, το δάσος και την Τσαριτσάνη από ψηλά.

Κοντά στην Αγιά Σωτήρα...

 


Στην Κουκουβίτσα...


Η Τσαριτσάνη (από την Κουκουβίτσα) και στο βάθος η Γκιουρτζόβαλη...


Η Κρέμαση...


Ο Ξεριάς και η Τσαριτσάνη...

Ο Πύργος, η Παναγία και το Γυμνάσιο...

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP