ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Για το Λαογραφικό Μουσείο

>> 8.11.11



Ο Μορφωτικός Σύλλογος έκανε μια μεγάλη κίνηση, το 2008, να προβεί σε συγκέντρωση λαογραφικού υλικού με σκοπό την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Τσαριτσάνης.
Η συλλογή εκείνη εκτέθηκε κατά τη διάρκεια και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 2ο Αντάμωμα Τσαριτσανιωτών, τον Αύγουστο του 2009. Η έκθεση σημείωση τεράστια επιτυχία, την επισκέφθηκαν δεκάδες Τσαριτσανώτες και επισκέπτες. Δεκάδες ήταν ακόμη οι προσφορές αντικειμένων λαογραφικού χαρακτήρα, τεράστια η συμβολή των συγχωριανών μας στην συλλογή.
Πλέον, η υπόθεση του Μουσείου μπαίνει σε μια εντελώς νέα περίοδο και αποκτά καινούργια δυναμική, καθώς η συλλογή με το πλούσιο και σπάνιο λαογραφικό υλικό βρίσκει μια μόνιμη στέγη, που θα την φιλοξενεί. Ο χώρος είναι μεν περιορισμένος, καθώς στο ισόγειο του «Δεσποτικού» θα φιλοξενούνται όχι μόνο η Συλλογή, όχι μόνο το Λαογραφικό αλλά και η άλλη προσπάθειά μας, η Δανειστική Βιβλιοθήκη.
Η μόνιμη όμως στέγη και ο μόνιμος χαρακτήρας της έκθεσης λειτουργεί, ως το επόμενο βήμα για ένα Λαογραφικό Μουσείο, με πιο άνετους και πιο ευρύχωρους χώρους, σε οίκημα και σε θέση κατάλληλη. Η προσπάθεια που γίνεται θα δώσει ώθηση, θα μεγαλώσει η συλλογή, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων να συγκεντρωθεί κι άλλο λαογραφικό υλικό, το οποίο θα ταξινομηθεί και θα κατανεμηθεί κατάλληλα. Θα καταγραφεί η χρήση των υλικών και θα διατηρηθούν στο πέρασμα του χρόνου.
Αυτός είναι ο σκοπός του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου. Κάναμε την αρχή, προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα, έχουμε όμως επίγνωση της ευθύνης και χωρίς σταματημό σκοπεύουμε ψηλότερα και προχωράμε.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου





ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP