ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ- ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

>> 20.11.11

 

 
Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, χρόνο, κόπο και χρήμα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης. Το έργο αυτό παρέδωσε, μέσα σε πανηγυρική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, στους Τσαριτσανιώτες και τους ανθρώπους του πολιτισμού το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2011, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.



Ο Μορφωτικός Σύλλογος ανακαίνισε ένα όμορφο κτίσμα που αποτελεί κληροδότημα του Τσαριτσανιώτη Μητροπολίτη Βέροιας Πολύκαρπου Σακκελαρόπουλου και ονομάζεται από τους κατοίκους «Δεσποτικό». Στο κτίριο αυτό στεγάζονται πλέον το νεοϊδρυθέν Λαογραφικό Μουσείο και η Δανειστική Βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα «Ηρακλής Αδαμούλας» προς τιμήν του πρώην προέδρου του Συλλόγου που έφυγε νωρίς.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν με την παρουσία πλήθους κόσμου, δεκάδων μελών του Συλλόγου, κατοίκων της Τσαριτσάνης και πολλών επισκεπτών που βρέθηκαν την μέρα αυτή στην ιστορική κωμόπολη. Μαζί τους πάρα πολλοί καταγόμενοι από την Τσαριτσάνη που βρέθηκαν αυτή τη μέρα στο χωριό ειδικά για να λάβουν μέρος σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην υπερτριαντάχρονη ιστορία του Μορφωτικού Συλλόγου, ενός πολιτιστικού σωματείου με 700 ενεργά μέλη σήμερα.
Στον αγιασμό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και οι ιερείς Αλέξανδρος Ρουμπιές, Γεώργιος Κοντοτάσιος και Αλέξανδρος Νεζεριώτης.
Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Νίκος Βακράτσας και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος. Η εκδήλωση αφιερώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου στα εκατοντάδες μέλη του που πρόσφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη βοήθειά τους για να υλοποιηθεί ο στόχος που τέθηκε. Στους δωρητές του λαογραφικού υλικού, στους δωρητές των 3.000 βιβλίων της βιβλιοθήκης, στους εθελοντές που βοήθησαν στις εργασίες, στους επαγγελματίες για την εργασία και τα υλικά που πρόσφεραν, σε όσους έλαβαν μέρος στην οικονομική εξόρμηση και σε όσους στήριξαν ηθικά την προσπάθεια.
Αμέσως μετά προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους και τον κόσμο γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα που επιμελήθηκαν Τσαριτσανιώτισσες, μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου, ενώ για αρκετές ώρες από την ολοκλήρωση της τελετής πέρασαν από τους χώρους του κτιρίου εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο και να θαυμάσουν το πλούσιο και καλοσυντηρημένο λαογραφικό υλικό.
Στην τελετή έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, δεκάδες προσκεκλημένοι του Συλλόγου, ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Αλεξανδρίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Αντώνης Σκυλλάκος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, οι Αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Γκαμπέτας και Χαρίλαος Τσουβελακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Αβρανάς, οι Τσαριτσανιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιλτιάδης Βαρσάμης, Κώστας Καραγιάννης και Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης  και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας Γιώργος Πετσέτας, τοπικοί σύμβουλοι, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Θανάσης Σερδένης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Νίκος Τσιμπόλης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Κώστας Σαχινίδης, η Δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας Σπύρος Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Τσαριτσάνης Γιάννης Τόλιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Ελασσόνας Θανάσης Βίτκος, η Πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης Μαίρη Μητσιμπόνα, ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης Ορέστης Μιχούλης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, οργανισμών, φορέων και μαζικών οργανώσεων. Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP