ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

>> 24.2.11

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της προχωρά η κοινωνία της Τσαριτσάνης. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές της ιστορικής Οικονομείου Σχολής. Με ομόφωνη απόφαση τους οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσαριτσάνης προχώρησαν από το βράδυ της Τρίτης στην κατάληψη του σχολείου τους, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην επιχειρούμενη κατάργηση του.

Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Οι μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου Τσαριτσάνης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης του σχολείου μας και στις επιπτώσεις που αυτή θα έχει τόσο σε εμάς τους μαθητές όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι λόγοι αντίδρασής μας είναι οι εξής:

Το σχολείο μας εδώ και τρεις αιώνες προσφέρει αξιόλογο διδακτικό και παιδαγωγικό έργο, προσφέροντας στον ελληνισμό μοναδικές υπηρεσίες σε δύσκολους καιρούς. Θεωρούμε ντροπή να είμαστε εμείς η γενιά που δεν θα μπορέσει να συνεχίσει αυτή τη μοναδική κληρονομιά. Νομίζουμε ότι είναι ύβρη απέναντι στους μεγάλους δασκάλους που πέρασαν απ’ εδώ να αποδειχτούμε ανίκανοι να διασώσουμε το θησαυρό που μας παραδόθηκε.

Επιπλέον, ολιγομελή τμήματα συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου, όπως φαίνεται και απ’ τις αυξημένες επιτυχίες του σχολείου μας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Θεωρούμε υποβάθμιση το να «στοιβαχτούμε» στα ήδη υπεράριθμα τμήματα των «πολυδύναμων σχολείων» της Ελασσόνας.

Ακόμη, στην Οικονόμειο Σχολή έχουν επενδυθεί και πρόσφατα τεράστια χρηματικά ποσά σε εγκαταστάσεις και υποδομές, που μας προσφέρουν μοναδικής ποιότητας εκπαίδευση. Είναι απαράδεχτο αυτές οι υποδομές να χρησιμοποιηθούν σε άσχετες υπηρεσίες του δήμου ή να αφεθούν στη φθορά του χρόνου.

Μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σχολείου μας. Η λειτουργία τους είναι πρότυπη και η σχέση μαθητών και καθηγητών είναι άμεση και ουσιώδης. Έτσι, λοιπόν υπάρχει η διάθεση να συμμετέχουμε σε πρωτότυπες δραστηριότητες και να κάνουμε δημιουργικό έργο μαζί τους.

Επίσης το σχολείο μας έχει πολύ ικανοποιητικό αριθμό μαθητών, ο οποίος παρουσιάζει αυξητική τάση για την επόμενη πενταετία. Άρα, η λειτουργία του σχολείου θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς. Αντίθετα, το κλείσιμο του θα οδηγήσει τον τόπο μας στο μαρασμό και την παρακμή.

Αγαπάμε τα σχολεία μας, αγαπάμε την κωμόπολή μας…
Ζητάμε τη βοήθειά όλων για να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ…
«όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή», «εμείς θέλουμε σχολεία, δε θέλουμε μουσεία»…

Τσαριτσάνη, 23.02.2011
Οι μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου Τσαριτσάνης



ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP