ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΣΤ

>> 14.2.11

«ΟΧΙ στο κλείσιμο της Οικονομείου Σχολής»

Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας επισημοποιήθηκε το σχέδιο που εδώ και καιρό επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της «Τρόϊκας» για συγχωνεύσεις και κατάργηση σχολείων. Η εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνεις Εκπαίδευσης και στους Δημάρχους.

Οι εξελίξεις αυτές αφορούν άμεσα και τον τόπο μας, καθώς από τα πιο αρμόδια χείλη γίνεται λόγος για κατάργηση και μεταφορά στην Ελασσόνα του Γυμνασίου και του Ενιαίου Λυκείου Τσαριτσάνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης καταδικάζει το γεγονός αυτό, καταγγέλλει την συνολικότερη πολιτική και καλεί σε αντίδραση για να μην περάσουν τα σχέδια, απ’ όπου και αν εκπορεύονται.

Προτάσσοντας το σύνθημα για «Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» καλούμε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Τσαριτσάνης να αντιδράσει και να συντονίσει το αγώνα της με το υπόλοιπο μαθητικό, γονεϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα για να μην κλείσει κανένα σχολείο.

Παράλληλα καλεί στους μαθητές, του γονείς και όλο το λαό της Τσαριτσάνης να βγάλουν, με αφορμή το κλείσιμο των Σχολείων, χρήσιμα συμπεράσματα για την γενικότερη και χρόνια υποβάθμιση της παιδείας, μια κατάσταση που στρώνει το έδαφος για το «σχολείο της αγοράς» και μια παιδεία που αντί να είναι κοινωνικό αγαθό θα είναι εμπόρευμα.

Το κλείσιμο του Γυμνασίου και του Λυκείου της Τσαριτσάνης θα φέρει μαρασμό και θα πλήξει την κοινωνική ζωή του τόπου, στην οποία η νεολαία πρωτοστατεί. Ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων και μεταφορά τους στην Ελασσόνα, θα έχει σαν άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, υπεράριθμα τμήματα, αύξηση της απόστασης μετακίνησης των μαθητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η ιστορία της εκπαίδευσης στην Τσαριτσάνη έχει μακρά ιστορία. Εδώ ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα σχολεία στο Θεσσαλικό χώρο, το έτος 1670. Εδώ δίδαξαν μεγάλες μορφές του ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, Ο Ιωάννης Δημητριάδης Πέζαρος, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς, ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ’ Οικονόμων.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται στην περίφημη «Οικονόμειο Σχολή», η οποία διαθέτει άριστη κτιριακή υποδομή. Διαθέτει αίθουσα πληροφορικής, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη.

Το δυναμικό του Σχολείου είναι περίπου 100 μαθητές και υπάρχει αυξητική τάση. Η Τσαριτσάνη είναι μία κωμόπολη με έντονη δραστηριότητα, σε όλα τα επίπεδα. Αναπτύσσεται συνεχώς και κρατάει τον πληθυσμό της.

Το επόμενο διάστημα ολόκληρη η κοινωνία της Τσαριτσάνης να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κανένα κλείσιμο σχολείου σε ολόκληρο το Δήμο Ελασσόνας. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, που δίνουν τη μάχη της μόρφωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων και αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία.

Όχι στο κλείσιμο τη «Οικονομείου Σχολής». Να συνεχίσει την εκπαιδευτική προσφορά της και να μην υποβαθμιστεί η κωμόπολή μας.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP