ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νικητής ο αθλητισμός…

>> 22.6.10

 
Μεγάλος νικητής ο αθλητισμός. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την φετινή πρωτότυπη πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης να διοργανώσει, με την ευκαιρία του 2ου Ανταμώματος Τσαριτσανιωτών, το 1ο Αθλητικό Τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ.

Όταν όλα γύρω μας αλλάζουν δραματικά και οι αξίες υποβαθμίζονται και χάνονται, όταν ο αθλητισμός μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν για λίγους, προσπάθειες όπως αυτή του Μορφωτικού Συλλόγου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αναδείχτηκε τις μέρες αυτές ότι ο αθλητισμός είναι μια ανάγκη των ανθρώπων, όπως και ο πολιτισμός, είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, που ανήκει σε όλους. Είναι έκφραση και πολιτιστική αξία και σαν τέτοια αυτό που έχει σημασία είναι η συμμετοχή και όχι η νίκη, κάτι που αποδείχθηκε απ’ όλη την παρουσία των συμμετεχόντων. Η επιτυχία του ΤΟΥΡΝΟΥΑ για μας είναι οι αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», η συλλογικότητα, η επικοινωνία

Το Τουρνουά διήρκησε από τις 27 Ιουλίου μέχρι και 3 Αυγούστου, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης και στο γήπεδο βόλεϊ του Γυμνασίου. Η νεολαία της Τσαριτσάνης ανταποκρίθηκε μαζικά στην πρόσκληση του Συλλόγου. Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές, πέντε ομάδες μπάσκετ και έξι ομάδες για το βόλεϊ.

Οι ομάδες μπάσκετ που συμμετείχαν (σε παρένθεση το όνομα του υπεύθυνου) ήταν οι εξής: ΑΕΤΟΙ (Προβατάς Σάκης), ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ (Σβάρνας Νίκος), EL TORO CLUB (Λουτριώτης Γιάννης), ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ «ΜΑΣΤΟΡΟΣΤΕΡΓΙΟΣ» (Αμπουαμπρία Ντέιβιντ), ΚΑΡΑΝΤΑΝΕΣ (Σκάντζος Γιάννης).

Όσον αφορά το αντίστοιχο Τουρνουά Βόλεϊ οι ομάδες αυτές ήταν: ΤΑΡΑΧΗ (Πάσχου Ιωάννα), ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ (Μουλτσιάς Κλέαρχος), ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ «ΦΑΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΟΣ» (Μαντζιώκας Γιώργος), ΚΑΦΕ CINEMA (Διαμαντής Γιάννης), CLUB «Ζ» (Σκάντζος Γιάννης), ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ «ΜΑΣΤΟΡΟΣΤΕΡΓΙΟΣ» (Βακράτσας Κώστας).

Στον τελικό του μπάσκετ συναντηθήκαν οι «ΑΕΤΟΙ» με την ομάδα του κλαμπ «ΕΛ ΤΟΡΟ». Στη μεταξύ τους μάχη που προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων θεατών, νικητής αναδείχθηκε τελικά η ομάδα των «ΑΕΤΩΝ». Όσον αφορά το βόλεϊ νικητής του Τουρνουά αναδείχτηκε η ομάδα της «Σχολής Οδηγών Φάνη Βαρθλολομός», η οποία επικράτησε της ομάδας του κλαμπ «Ζ».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον καθηγητή Βασίλη Γαβριήλ που πάντα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, τις ομάδες που συμμετείχαν στο Τουρνουά, τους αθλητές και το κοινό που παρακολούθησε τους αγώνες. Ραντεβού του χρόνου!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στην εφημερίδα «ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ», φύλλο114- Οκτώβριος 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP