ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

>> 15.6.10

Ανοιχτή και το καλοκαίρι για τους φίλους του βιβλίου


Κανονικά θα συνεχιστεί και την καλοκαιρινή περίοδο η λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης «Ηρακλής Αδαμούλας». Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στα γραφεία του Συλλόγου και είναι ανοιχτή δύο φορές τη βδομάδα, κάθε Σάββατο από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 7.00 το απόγευμα και κάθε Τρίτη από τις 5.00 μέχρι και τις 7.00 το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως η Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και κατόπιν του Δ.Σ. του Συλλόγου. Χάρη στην κινητοποίηση δεκάδων μελών και φίλων του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Γρήγορα διαμορφώθηκε ο χώρος που τη φιλοξενεί, αγοράστηκε εξοπλισμός και μηχανήματα, συγκεντρώθηκαν βιβλία τα οποία καταγράφηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν.

Σήμερα η Βιβλιοθήκη διαθέτει συνολικά 2330 τίτλους βιβλίων τα οποία είναι κατανεμημένα στις εξής κατηγορίες: πολιτική- φιλοσοφία, ιστορία, ελληνική λογοτεχνία, ξένη λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία, εκπαίδευση, ποίηση. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν τα εγκυκλοπαιδικά αλλά και τα βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος ενώ στην ψηφιακή συλλογή της βιβλιοθήκης υπάρχει σημαντικό μέρος των συγγραμμάτων του Τσαριτσανιώτη διδάσκαλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξ Οικονόμων.

Στη διάθεση των επισκεπτών της Βιβλιοθήκης βρίσκεται το σύνολο του αρχείου της εφημερίδας «Η ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ» από το πρώτο της φύλλο που κυκλοφόρησε του 1982 μέχρι και σήμερα. Και ακόμη το ηλεκτρονικό, φωτογραφικό και κιηματογραφικό αρχείο του Συλλόγου, που έχει ψηφιοποιηθεί και διασωθεί με ευθύνη της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένο- κλιματιζόμενο χώρο ως αναγνωστήριο με τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτοτυπικό μηχάνημα.

Αρκετοί είναι οι επισκέπτες της, οι οποίοι πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Η βιβλιοθήκη αποκτά φίλους και γίνεται στέκι για πολλούς και χώρος γόνιμης συζήτησης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων. Πολλοί νέοι την επισκέπτονται, μελετούν την ιστορία του τόπου και κάνουν χρήση του υλικού και του αρχείου, το οποίο συμβάλλει στην εκπόνηση και διεκπεραίωση εργασιών.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου καταξιώθηκε πλέον στη συνείδηση των Τσαριτσανιωτών και απέδειξε την αναγκαιότητα και σημασία τέτοιου είδους παρεμβάσεων, που έρχονται να καλύψουν κενά και να ανοίξουν ορίζοντες. Η δράση του Συλλόγου θα συνεχιστεί στο ίδιο πνεύμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP