ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενικά

>> 18.3.10

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης είναι πολιτιστικό σωματείο που εδρεύει στην Τσαριτσάνη του νομού Λαρισας. Ιδρύθηκε το 1978 για να καλύψει το πολιτιστικό κενό που υπήρχε, εκφράζοντας κυρίως την αγωνία της νεολαίας της εποχής και τη δίψα της για δημιουργία και πρόοδο.

Μεταξύ των σκοπών του Συλλόγου είναι η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των Τσαριτσανιωτών, η αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής και λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου, η εκλαΐκευση και πλατιά διάδοση πρακτικών και ωφέλιμων γνώσεων κάθε επιστήμης και τέχνης.

Ένα απο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κωμόπολής της Τσαριτσάνης είναι η ιστορία της, η σημαντική  κληρονομιά, η πλούσια πολιτιστική, καλλιτεχνική και πνευματική της παράδοση. Η πορεία του Συλλόγου χαρακτηρίζεται από τους αγώνες του για τη διατήρηση και ανάδειξη κάθε πολιτιστικού στοιχείου, πάντα μέσα από τη βασική αρχή που καθοδηγεί τη δράση και την παρέμβαση του: ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελεί  κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν. Ο πολιτισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους και να παράγεται από όλους όσους το επιθυμούν.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης στεγάζεται στο κτίριο που είναι ευρύτερα γνωστό ως «Δεσποτικό», καθώς αποτελεί κληροδότημα του συμπατριώτη μας μητροπολίτη Βεροίας Πολύκαρπου Σακελλαρόπουλου

Σήμερα ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης αριθμεί 700 ενεργά μέλη, τα οποία σηκώνουν και όλο το βάρος των δραστηριοτήτων του, ενισχύοντας ηθικά και οικονομικά κάθε προσπάθειά του. Οι συνδρομές και οι ενισχύσεις των μελών και των φίλων αποτελούν την μοναδική πηγή εσόδων για το Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης καθώς ούτε  επώνυμους χορηγούς έχει έχει λάβει ποτέ την παραμικρή δημόσια επιχορήγηση!

Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ το ανώτατο και κυρίαρχο όργανό του είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται τακτικά και έκτακτα κατά τους όρους του ισχύοντος καταστατικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή, τα δύο διαρκή όργανα διοίκησης του Συλλόγου, εκλέγονται κάθε δύο χρόνια μετά από Αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με ευθύνη Εφορευτικής Επιτροπής που εκλέγεται από τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών.

Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση συγκαλείται κάθε δύο χρόνια, με σκοπό την έγκριση ή τροποποίηση ή απόρριψη του απολογισμού δράσης και του οικονομικού απολογισμού του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Αντικείμενο επίσης των εργασιών της είναι η χάραξη στρατηγικής μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση και ζητήματα τεχνικής φύσης όπως η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και προετοιμασίας γενικότερα των Αρχαιρεσιών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 28/2/12, 9:01 μ.μ.  

Συγχαρητήρια για την διαύγεια και για την διαφάνεια του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, θα πρέπει να σας κάνουν πρότυπο όλοι οι Σύλλογοι στο Ν. Λάρισας και όλης της Χώρας για τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Δ.Σ σας , 2006,2008,2010, τους στόχους σας για την αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής και λαογραφικής κληρονομιάς για την κάλυψη του πολιτιστικού κενού που υπήρχε, εκφράζοντας κυρίως την αγωνία της νεολαίας της εποχής και τη δίψα της, για δημιουργία και πρόοδο, είναι σίγουρο ότι θα τους πετυχαίνεται, την δε αποδοχή του κόσμου θα την έχετε δεδομένη. Όσο απλό φαίνεται αυτή η διαφάνεια είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στη σημερινή νεολαία και κόντρα στους δημιουργούς της κρίσης . Έτσι να συνεχίσετε !!!!!!!!!!!!!!! συγχαρητήρια .

Δημήτρης Κοντοκώστας
Λάρισα 28-2-2012.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Powered By Blogger

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP